"I ŠTA ĆEMO SAD?" Brnabićeva objasnila sav besmisao najavljenih protesta i "litijumskog rata na ulicama" (FOTO)

Novosti online

14. 10. 2024. u 11:04

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić istakla je da se sav besmisao ponašanja opozicije i najavljivanja protesta mogao videti sinoć tokom gostovanja dr Borisa Begovića u "Utisku nedelje" i njegovim pojedinim izjavama.

И ШТА ЋЕМО САД? Брнабићева објаснила сав бесмисао најављених протеста и литијумског рата на улицама (ФОТО)

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

- Sav besmisao najavljenih protesta i "litijumskog rata na ulicama", kako to vole da kažu Šolakovi mediji, mogao je da se vidi i sinoć na "Utisku nedelje", kada je dr Boris Begović naveo da "Rio Tinto uopšte nije doneo odluku da li će ovde investirati i ući u svoj poduhvat", a da je njegova hipoteza da "nije zanemarljiva verovatnoća da će Rio Tinto iz ekonomskih razloga napustiti ovaj projekat".

I, šta ćemo sad? Ako je dr Begović u pravu, a dodatno znamo da će još najmanje dve godine biti potrebno Rio Tintu za Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, zašto protesti i otvorene pretnje "ratom na ulicama"? Zašto destabilizacija Srbije? Zašto blokade? Zašto maltretiranje građana? Zato što sve to nikakve veze nema sa Rio Tintom i zaštitom životne sredine. Ovo je borba za vlast, a ne za Gornje Nedeljice. Baš njih iz opozicije briga i za Gornje i za Donje Nedeljice, i za Brezjak, i za Loznicu. Viskozu su ugasili 2005, ostavili ljude bez posla, a nas, sedam godina kasnije, sačekao hemijski otpad iz Viskoze koji nisu ni počeli da uklanjaju.

Mi iz SNS Srbija smo rešavali i ovaj problem – sanirali, izneli, uskladištili taj otpad. U Loznici, zahvaljujući trudu, upornosti i borbi predsednika Vučića otvorili Mint i Adient. Četiri puta je danas veći budžet za subvencije za poljoprivrednike u odnosu na vreme kad su Srbiji vodili ovi koji danas pozivaju na proteste i blokade! Zahvaljujući viziji Aleksandra Vučića završili smo auto-put do Šapca, završavamo brzu saobraćajnicu do Loznice. I onda je nas "baš briga", a oni se "bore" za ljude u Nedeljicama?!? Bore se oni za vlast bez izbora i ovo jeste njihova odsudna bitka - navela je Brnabićeva u objavi na društvenoj mreži "Iks".

BONUS VIDEO: OPOZICIJA PRAVI ALIBI ZA GRAĐANSKI RAT Pominju 20.000 mrtvih i poručuju: Pozvaćemo se na imunitet

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)