"RAZMOTRILI SMO KLJUČNE TEME": Vučić razgovarao sa specijalnim izaslanikom Kraljevine Norveške za Zapadni Balkan (FOTO)

Novosti online

16. 10. 2024. u 11:08

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške Hokonom Blankenborgom.

РАЗМОТРИЛИ СМО КЉУЧНЕ ТЕМЕ: Вучић разговарао са специјалним изаслаником Краљевине Норвешке за Западни Балкан (ФОТО)

Foto: Instagram

- Dobar sastanak sa dosadašnjim specijalnim izaslanikom Kraljevine Norveške za Zapadni Balkan Hokonom Blankenborgom, tokom kojeg smo razmotrili ključne teme poput aktuelnih izazova i prilika u regionu, kao i o mestu i ulozi naših zemalja u kontekstu snažnijeg regionalnog povezivanja i saradnje.

Zahvalio sam Norveškoj na proaktivnom pristupu u pogledu prilika na Zapadnom Balkanu, kao i na kontinuiranoj podršci, posebno u domenu ekonomskog razvoja i infrastrukturnih projekata. Posebno sam istakao značaj očuvanja stabilnosti kroz dijalog i ekonomsku saradnju, koji ostaju ključni faktori za mir i napredak u regionu.

Istakao sam da Srbija izuzetno ceni podršku Norveške naporima Srbije u oblasti reformi, ekonomskog razvoja i energetske tranzicije, kao i angažman u rešavanju regionalnih izazova i naglasio važnost dalje saradnje u procesu evropskih integracija Srbije.

Na sastanku sam poželeo dobrodošlicu novom specijalnom izaslaniku Eiriku Nestasu Matisenu i izrazio spremnost Srbije da još snažnije radimo na zajedničkim ciljevima kao što su stabilnost, prosperitet i održivi razvoj Zapadnog Balkana - naveo je predsednik u svojoj objavi.

BONUS VIDEO: LAŽNI EKOLOZI PROVOCIRAJU: Mi ne pravimo incidente, samo ćemo vam blokirati puteve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRAGEDIJA U PORODICI SRPSKOG KOŠARKAŠA: Preminuo otac Stefana Jovića