"NIJE LAKO DOĆI DO SVEGA DO ČEGA SMO DOŠLI": Vučić poslao snažnu poruku posle potpisivanja ugovora o solarnim elektranama (FOTO)

Novosti online

16. 10. 2024. u 13:28

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Hyundai Engineering i UGT Renewables i potpisivanja Ugovora za realizaciju Projekta izgradnje bez upravljanja i održavanja samobalansiranih solarnih elektrana velikog kapaciteta, kojem su prisustvovali i predstavnici ambasade Republike Koreje, ambasade SAD i Korejske agencije za promociju trgovine i investicija - KOTRA Beograd.

НИЈЕ ЛАКО ДОЋИ ДО СВЕГА ДО ЧЕГА СМО ДОШЛИ: Вучић послао снажну поруку после потписивања уговора о соларним електранама (ФОТО)

Foto: Instagram

- Veoma sam zadovoljan što danas prisustvujemo potpisivanju ovog ugovora, koji je deo najvažnijeg posla koji moramo da završimo pre 2027. godine, a tiče se energetske bezbednosti i sigurnosti i mogućnosti da imamo struju u vremenima koja dolaze.

Pokušaćemo na svaki način da dodatno privučemo investitore, da uđemo u korak sa modernim vremenima i da dobro razumemo šta nas čeka u budućnosti, ne samo u sferi energije. Ovi pregovori traju dugo i nije lako doći do svega do čega smo došli. Biće ozbiljna injekcija za slabije razvijene opštine u Srbiji.

Želim da se zahvalim svim ljudima koji su vredno radili na ovome, jer to ozbiljno pomaže Srbiji da napreduje i da sa izvesnom smirenošću i sigurnošću gleda u budućnost - naveo je predsednik na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAFIN POSLEDNJI PLES: Evo koje bogatstvo treba da izdvojite ako želite da gledate Nadala poslednji put