"U NAJVEĆOJ NEVOLJI DOKAZANO JE BRATSTVO IZMEĐU NAŠIH NARODA": Starović povodom 80 godina oslobođenja Beograda (FOTO)

Novosti online

20. 10. 2024. u 11:32

NEMANjA Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja 80 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

У НАЈВЕЋОЈ НЕВОЉИ ДОКАЗАНО ЈЕ БРАТСТВО ИЗМЕЂУ НАШИХ НАРОДА: Старовић поводом 80 година ослобођења Београда (ФОТО)

Foto: Instagram/starovicn

- Povodom obeležavanja 80. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, predvodio sam državnu ceremoniju odavanja počasti i polaganja venaca kod Spomenika sovjetskim veteranima na Avali.

Danas se prisećemo sa dubokim poštovanjem vašeg vanrednog napora prilikom oslobođenja Evrope od zla zvanog nacizam i fašizam. Ipak, vašu pobedu obeležavamo i sa setom i tugom, prisećajući se brojnih žrtava koje su pale u pravednoj borbi za slobodu.

Ogroman doprinos, koji su srpski i ruski narod dali u kolektivnom ratnom naporu Saveznika tokom trajanju Drugog svetskog rata i danas predstavlja predmet ponosa, ali i bolnih uspomena i rana koje nikada ne mogu zaceliti. Nikada ne smemo zaboraviti da je iz ugla našeg viđenja rat bio opravdan, odbrambeni, protiv osvajača koji su nemilosrdno pljačkali naše zemlje, rušili gradove i sela i ubijali stanovništvo. U najvećoj nevolji dokazano je bratstvo između naših naroda.

Slava im! Živela Srbija! - naveo je Starović u svojoj objavi.

BONUS VIDEO: OBELEŽAVANjE DANA OSLOBOĐENjA BEOGRADA: Polažu se venci na spomenik oslobodilaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona