"PRINUĐENA SAM DA REAGUJEM" Brnabićeva o Ćutinim pretnjama Informeru: Ovo je apsolutno neprihvatljivo u demokratskom društvu (FOTO)

Novosti online

28. 10. 2024. u 10:32

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić odgovorila je na pretnje Aleksandra Jovanovića Ćute Informeru.

ПРИНУЂЕНА САМ ДА РЕАГУЈЕМ Брнабићева о Ћутиним претњама Информеру: Ово је апсолутно неприхватљиво у демократском друштву (ФОТО)

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

- Prinuđena sam da reagujem i osudim pretnje koje je Informeru uputio narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, jer je izostala bilo kakva reakcija onih koji su dužni da na to reaguju. Ovakve pretnje su apsolutno neprihvatljive u demokratskom društvu koje mora da štiti slobodu medija, bez obzira na uređivačku politiku medija, ili lični afinitet prema nekom mediju ili novinaru. 

Ovaj slučaj osvetljava suštinu licemerstva, jer nijedno novinarsko udruženje ili sindikat nije reagovao, a oni su ti koji treba da budu prvi koji staju u zaštitu novinara - uvek i neselektivno. 

Ipak, čini se da za njih postoje isključivo oni koji rade za medijske kompanije čiji je vlasnik Dragan Šolak. Ako je to njihov stav, onda bi bilo pošteno da to jasno i otvoreno kažu i da navedu da sindikati i udruženja zapravo štite samo prava novinara Junajted medije, jer je očigledno da druge kolege ne tretiraju kao jednako vredne zaštite i podrške. 

Licemerje u pristupu podršci novinarima ne sme da postoji, jer pravo na slobodu i zaštitu mora biti univerzalno i mora važiti za sve jednako bez obzira o kojem mediju je reč - poručila je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA NIJE U REDU SA TIM?: Čuveni teniser otkrio kada bi Novak Đoković mogao da završi karijeru