OSUĐENA ČETVORICA SRBA NA KOSOVU: Dobili kaznu zatvora zbog posedovanja oružja i pucnjave

D. Zečević

18. 08. 2020. u 16:11

OSNOVNI sud u Peći odredio je pritvor od 30 dana četvorici Srba sa severa Kosova i Metohije zbog kako se navodi u presudi , krivičnog dela “neovlašćene upotrebe opasnih sredstava ili oružja” koje su navodno izveli na planini Mokra Gora u opštini Istok.

ОСУЂЕНА ЧЕТВОРИЦА СРБА НА КОСОВУ: Добили казну затвора због поседовања оружја и пуцњаве

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Naime, četvorica Srba, dvojica iz opštine severna Mitrovica i dvojica iz Zubinog Potoka, R.K., P.M., M.U. I G.M. uhapšeni su u nedelju na mestu zvanom Savina Voda posle pucnjave koju su prijavili građani.

Vesto o hapšenju četvorice Srba prvi su preneli prištinski mediji na albanskom jeziku koji su između ostalog naveli da je uhapšenima zaplenjeno više komada oružja kao i više od sto metaka različitog kalibra jer su, kako su naveli, “pucali u planinama opštine Istok”. Osnovni sud u Peći prihvatio je predlog tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenima a advokat Dejan A.Vasić ističe da mu je nejasno zašto im je određen pritvor jer je za pomenuto krivično deo predviđena - novčana kazna.

- Za krivično delo nedozvoljeno posedovanje i upotrebu oružja ne određuje se pritvor već novčana kazna, a zakonski se i u praksi novčano kažnjava i to do pet stotina evra - ističe advokat Vasić. Inače, kako se navodi u saopštenju suda u Peći slučaj je registrovan u subotu popodne a prema nezvaničnim saznanjima pucnjava je usledila tokom organizovane berbe borovnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku