ĐURIĆ: Srbija u Vašingtonu neće trpeti diktate i nepovoljna rešenja

Tanjug

28. 08. 2020. u 09:58

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da će srpska delegacija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na sastanku u Vašingtonu nastupiti odgovorno i sa željom da se ekonomska pitanja između Beograda i Prištine unaprede, ali da neće trpeti diktate i nepovoljan rešenja.

ЂУРИЋ: Србија у Вашингтону неће трпети диктате и неповољна решења

Foto Tanjug

Đurić je kazao da će Srbija na razgovorima u Vašingtonu nastupiti sa svešću o značaju odnosa Srbije sa SAD i svešću o značaju prilike da administracija američkog predsednika Donalda Trampa otvara mogućnost da se odnosi između Beograd i Prištine reše kompromisno, kroz dijalog.

"Nastupićemo sa željom da se ekonomska pitanja unaprede na konkretan i opipljiv način. Želimo da stvorimo šansu za mlade u regionu da mogu da putuju bez granica i administrativnih prepreka", rekao je Đurić za TV Hepi.

O mogućim "nametanjima" Amerike za konačno rešenje, Đurić kaže da srpska delegacija na tom sastanku neće trpeti diktate i nepovoljna rešenja, ali da će biti otvorena za konstruktivan i ozbiljan razgovor.

"Na moguća nametanja ne treba ni da postavljate pitanje kako bi Srbija odgovorila. Oni koji hoće objektivno da sagledaju politiku države i predsednika, mislim da već unapred znaju odgovor", podvukao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!