ĐURIĆ: Znaćemo da sačuvamo interese Srbije u Beloj kući

Tanjug

03. 09. 2020. u 09:42

ZNAĆEMO da sačuvamo nacionalne interese Srbije ukoliko neko pokuša da u razgovore u Beloj kući progura teme koje nisu u skladu sa njim, poručuje iz Vašingtona Marko Đurić, član delegacije Srbije na sastancima u Beloj kući.

ЂУРИЋ: Знаћемо да сачувамо интересе Србије у Белој кући

Foto Tanjug

Đurić je rekao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpska delegacija DANAS u Beloj kući predstaviti agendu ekonomske saradnje Beograda i Prištine koja, kako kaže, može potpuno da promeni paradigmu odnosa Srba i Albanaca na ovim prostorima.

On je novinarima rekao je da ne može da isključi mogućnost da bude pokušaja da se nametnu druge teme i naglasio da će se delegacija Beograda ponašati u skladu sa odlukama najviših državnih institucija i zakonima i propisima Srbije.

-Očekujemo da na sto budu stavljene teške političke teme i unapred se izvinjavamo domaćinima. Mislim da svi koji prate srpsku politiku u prethodnih osam godina znaju da će odgovor države Srbije na konstruktivne predloge uvek biti odgovoran, ali ćemo uvek biti spremni da, kada je potrebno, i odbijemo ono sto nije u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije i našim najvišim nacionalnim interesima-istakao je Đurić.

On je ocenio da će razogovori biti teski i da našu delegaciju sutra očekuje jedan od težih i prelomnih dana.

Istakao je da je delegacija Beograda spremna da stiti srpski interes radeći na jačanju ekonomskih veza i na jačanju našeg ekonomskog prisustva na Kosovu i Metohiji.

-Mi idemo na razgovore da proširimo ekonomski uticaj naše zemlje u regionu i da otvorimo tržište KiM, koje i nije region nego nešto što je po prirodi stvari naše. Pripremili smo široku paletu infrastrukturnih projekata i predloge koji pružaju šansu za mlade privrednike-rekao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!