PREMIJERKA BRNABIĆ: Ne vidim da će u Vašingtonu biti ultimatuma za Beograd

Tanjug

03. 09. 2020. u 09:55

U VAŠINGTONU političke teme nisu na dnevnom redu, ali čini mi se da su one neizbežne, kaže premijerka Ana Brnabić i dodaje da ona ne očekuje će biti bilo kakvih ultimatuma za Beograd.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ:  Не видим да ће у Вашингтону бити ултиматума за Београд

Tanjug

Ona je naglasila da "Beograd jeste malo zabrinut", jer razgovore u Vašingtonu albanski mediji najvaljuju kao najvažniji dan za Prištinu od proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova.

-Moguće je da oni imaju neke informacije koje mi nemamo-rekla je Brnabić za TV Pink.

Brnabić podseća da su na dnevnom redu ekonomske teme, da će se razgovarati o infrastrukturnim projektima, kao što su let Beograd- Priština, "Autoput mira" koji treba da počne da se gradi i koji je važan za centralnu Srbiju, Kuršumliju, Prokuplje, za Srbe na KiM.

-Želimo da radimo na projektima. Hvala SAD-u na podršci za to-rekla je ona, uz opasku da prištinska strana nije zainteresovana za ekonomske teme.

Premijerka naglašava da se baš ekonomske teme tiču svih i Srba i Albanaca na KiM, jer tamošnji života nije dobar.

Ona se zahvalila Sjedinjenim američkim državama što su prepoznali onu agendu koju predsednik Aleksandar Vučić "gura" godinama, a to je inicijativa mini šengena.

Naglašava da je Priština dobro došla kao i ostali iz regiona, da se priključi toj inicijativi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak