OGLASILA SE BELORUSKA VOJSKA: Evo šta kažu učešću naše vojske na zajedničkoj vežbi s njima i Rusima

Tanjug

09. 09. 2020. u 20:34

BELORUSIJA još nije dobila nikakvo zvanično obaveštenje Srbije da neće da učestvuje u zajedničkoj rusko-belorusko-srpskoj vežbi Slovensko bratstvo-2020. koja počinje u četvrtak.

ОГЛАСИЛА СЕ БЕЛОРУСКА ВОЈСКА: Ево шта кажу учешћу наше војске на заједничкој вежби с њима и Русима

Foto Ministarstvo odbrane

- Nismo dobili zvanične dokumente u vezi sa odbijanjem Srbije da učestvuje u zajedničkoj vežbi“ - rekao je za TASS portparol beloruskog Ministarstva odbrane Igor Gremeškevič.

Ranije je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da je Evropska unija tražila da Beograd odbije da učestvuje u vežbi u Belorusiji. Kao rezultat, srpska vlada donela je odluku da zamrzne sve zajedničke vojne vežbe.

Vežba Slovensko bratstvo tradicionalno okuplja kontingente trupa iz Rusije, Srbije i Belorusije. Prvi put je održana u Rusiji 2015. godine. Od tada se održava naizmenično u svakoj od tri zemlje.

Ovoga puta, to treba da se dogodi na poligonu Brestske 38. vazduhoplovne jurišne brigade.

Belorusko Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da će učesnici vežbati zajedničke operacije u borbi protiv terorizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (2)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku