TAČI UOČI SASTANKA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU: Niko nema pravo da pregovara o ZSO

Tanjug

15. 09. 2020. u 23:46

TZV. kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da bi svako ponovno otvaranje pitanja ZSO u Briselu bilo "korak unazad" za Prištinu i istakao da niko nema pravo uopšte ni da pregovara, a posebno ne da postigne neki novi sporazum po tom pitanju.

ТАЧИ УОЧИ САСТАНКА БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ У БРИСЕЛУ: Нико нема право да преговара о ЗСО

Hašim Tači

- Ponovno otvaranje pitanja o Zajednici u Briselu predstavlja zastoj za Kosovo. To je udarac na državnost Kosova i kršenje suvereniteta, postoji opasnost da se stvori "Republika Srpska" na Kosovu - rekao je Tači posle ceremonije u Prištini povodom Jevrejske nove godine.

On kaže i da je pokretanje tema kao što su ZSO, imovina ili druge, "agenda Srbije" koja je usmerena da proces ide ka, kako je kazao, "potpunom rasulu i tendenciji slabljenja države Kosovo''''.

- Verujem da ako bi se u Vašingtonu postigla ekonomska normalizacija, uzajamno priznanje se može postići samo u Beloj kući. Bilo koja agenda, bilo da se radi o udruživanju, bilo o imovini ili drugim pitanjima, o kojima se raspravljalo dva ili tri puta, za mene je to korak unazad za Kosovo - smatra Tači, prenosi Kosovo onlajn.

On je rekao i da je pitanje ZSO rešeno sporazumom iz 2013, kao i da je o tome mišljenje dao i Ustavni sud, a da je sastanak u četvrtak "opasan po državu Kosovo i agenda je Srbije".

Tači je dodao da kosovski parlament "mora da bude veoma oprezan" i da niko nema pravo, "niti da pregovara, a kamoli da se postigne neki novi sporazum o Zajednici".

Naveo je i da će se raditi na finalizaciji sporazuma koji je formalizovan u Vašingtonu.

Tema formiranja Zajednice srpskih opština pokrenuta je ponovo prošle nedelje u sklopu nove runde dijaloga u Briselu.

U četvrtak bi razgovori trebalo da se nastave na ekspertskom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (2)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!