ODRŽANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS: Ministar Mali istakao - jednoglasno prihvaćen Vučićev predlog za mandatara (FOTO/VIDEO)

D. M.

05. 10. 2020. u 16:41

POČEO je sastanak Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), na kome će glavna tema biti formiranje nove vlade.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СНС: Министар Мали истакао - једногласно прихваћен Вучићев предлог за мандатара (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović

Sednica je počela u 17 časova, dok će večeras u 20 časova predsednik saopštiti ime mandatara za sastav nove vlade.

18:04 - Ministar finansija Siniša Mali: Rotacije u vladi su moguće, ali će šansa biti data novim licima

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je nakon sednice Predsedništva SNS da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o novom mandataru jednoglasno prihvaćen.

- Govorili smo i o ekonomskim uspesima dosadašnje vlade, o smanjenju stope nezaposlenosti, izgradili smo stotine kilometara auto-puteva, a jedan od glavnim ciljeva novih mandatara je sprovođenje programa Srbija 2025.

O drugim kadrovskim rešenjima nije bilo reči na ovo sednici. O tome će Predsedništvo raspravljati na sledećoj sednici koja će biti najkasnije za sedam dana.

Mali je rekao da će buduća vlada imati tri ključna cilja: jačanje ekonomije, naše vojske, odnosno odbrambenih sposobnosti i jačanje zdravstva, posebno u borbi protiv virusa korona.

On je istakao da su rotacije u vladi moguće, ali da će šansa biti data novim licima.

- U narednih 7 dana ćemo imati još jedno predsedništvo. Treba da se podmladi odbor. Niko od nas se nije srodio sa ministarskom foteljom, važno je slediti viziju stranke - poručio je Mali.

18:03 - Završena je sednica Predsedništva Srpske napredne stranke

16:45 - Predsednik Aleksandar Vučić stigao u sedište stranke

U sedište stranke su stigli i Siniša Mali, Ana Brnabić, Zlatibor Lončar, Biljana Popović Ivković, Marko Đurić, Goran Vesić, Bratislav Gašić, Vladimir Orlić, Nela Kuburović, Zorana Mihajlović, Zoran Babić, Maja Gojković i Miroslav Čučković, Marija Obradović, Irena Vujović, Aleksandar Martinović.

Uoči zasedanja, lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je da u SNS postoje osobe koje misle da imaju zakupljenu ministarsku fotelju.

- Bilo je mnogo korupcije i mnogi su loše radili ili uopšte nisu radili. Zbog toga ću preporučiti značajnije promene nego što se očekuje, što će moći da se vidi - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će nakon sastanka Predsedništva SNS, na osnovu ustavnih ovlašćenja, saopštiti ime mandatara za sastav nove Vlade Srbije. Vučić će odluku saopštiti u 20 sati u Palati Srbija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (25)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje