ZAVRŠENA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: Maja Gojković predala dužnost Ivici Dačiću (FOTO)

S. S. R.

22. 10. 2020. u 09:53

DANAS je održana sednica Skupštine Srbije na kojoj je izabran predsednik, potpredsednici, generalni direktor, članovi odbora i delegacija.

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ:  Маја Гојковић предала дужност Ивици Дачићу (ФОТО)

Foto: N.Skenderija

Kandidat za prvog čoveka Skupštine je šef Socijalističke partije Ivica Dačić, dok će sekretar biti njegov dugogodišnji saradnik Veljko Odalović.

Kompletiran je i spisak kandidata za potpredsednike. Među njima su Vladimir Orlić iz SNS, Stefan Krkobabić (PUPS) Radovan Tvrdišic iz SPAS, Marija Jevđić iz JS, Muamer Zukorlić i Elvira Kovač iz SVM. Sandra Božić iz SNS, za koju se spekulisalo da će biti potpredsednik, ipak će postati zamenik šefa poslaničkog kluba SNS.

U toku je glasanje i obraćanja poslanika u Skupštini, koja možete pratiti na snimku:

17:46 - Primopredaja dužnosti

Maja Gojković predala je dužnost Ivici Dačiću, novom predsedniku Skupštine Srbije.

Foto: N.Skenderija

Tekst potpisa

16:23 - Ivica Dačić izabran za predsednika Skupštine

"Za" su glasali poslanici sa liste naprednjaka, SPS, SPAS, SVM, SPP, dok je protiv bio samostalni poslanik Vladan Glišić.

15:50 - Glasanje

U toku je glasanje o izboru predsednika parlamenta.

12:37 - Dačić otišao iz Skupštine u Vladu da podnese ostavku

Ivica Dačić je otišao iz Skupštine u Vladu da podnese ostavku na mesto ministra spoljnih poslova i preda resor premijerki Ani Brnabić.

On će se nakon podnošenja ostavke vratiti u parlament da bi preuzeo funkciju nakon glasanja.

11:42 - Ivica Dačić odgovorio na optužbe Šaipa Kamberija

Poslanik Šaip Kamberi, predstavnik poslaničkog kluba "Ujedinjena dolina-SDA" glasao je protiv postavljanja Ivice Dačića na poziciju predsednika Skupštine, i izneo niz optužbi na račun predsednika SPS.

On je sa skupštinske klupe tvrdio da je Dačić negirao albanske žrtve, kao i da ne želi da glasa za politiku prošlosti. 

Nakon toga se javio i Dačić, koji je podsetio na svoje ranije "sukobe" sa Kamberijem.

Foto: D. Milovanović

- Zahvaljujem, ja sam se javio pošto sam spomenut. Pošto je gospodin Kamberi izneo nekoliko kvalifikacija koje bih želeo samo da prokomentarišem. Đorđe Milićević je o tome govorio, ja bih samo da ga usmerim na pravu stranu. Što se tiče Kamberija on je meni rekao da sam nepoželjan za dolazak u Bujanovac kada je ubijen policajac, dok sam bio ministar unutrašnjih poslova. Mi nismo radili na smanjivanju broja Albanaca, već na borbi protiv lažnih prijava boravaka - odgovorio je Dačić na Kamberijeve optužbe, pa ga zapitao:

- To što neko govori da je ovo srpski parlament. Kako to da u celom svetu postoji Francuski parlament, Engleski, Belgijski, Albanski... Kako to da vam smeta samo srpski.

10:13 - Počela sednica Skupštine Srbije

Upravo je počela sednica srpskog parlamenta, kojom će kao najstarija poslanica predsedavati Smilja Tišma sa liste SPS-JS.

10:11 - Zukorlić jedan od potpredsednika

Među potpredsednicima Skupštine najverovatnije će se naći i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić.

10:10 - Dačić ušao u skupštinsku salu, evo zašto je kasnila sednica

Ivica Dačić se sa poslaničkim klubom SPS uputio ka sali, a pre toga je novinarima rekao da mu je čast da bude na čelu najvišeg predstavničkog tela.

- Moja uloga je da predstavljam parlament, da radimo najbolje za Srbiju. Sednica još nije počela zbog vas - rekao je Dačić novinarima, koji su najviše "jurili" upravo njega.

On se našalio da mu novinari danas prave prepade na sve strane.

09:53 - Predsednik SPAS Aleksandar Šapić stiže na sednicu

Stigao je i predsednik SPAS Aleksandar Šapić, koji će uskoro i podneti ostavku na poslaničko mesto, pošto je izabran za prvog čoveka Opštine Novi Beograd.

Foto: N. Skenderija

09:48 - Kandidat za predsednika Skupštine Ivica Dačić stigao u Skupštinu Srbije

Ivica Dačić je stigao u Skupštinu i kratko se obratio novinarima:

- Dobar dan, samo da vas pozdravim, videćemo se...

09:45 - Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić stigli u Skupštinu

Poslanici SNS Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić stigli su u Skupštinu. Orlić će inače biti kandidovan za potpredsednika Skupštine.

Foto: N. Skenderija

09:43 - Bajatović pozdravio novinare i fotoreportere

Poslanik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović stigao je u Skupštinu, i mahanjem pozdravio okupljene novinare i fotoreportere.

Foto: S. S. R.

09:39 - U Skupštinu stigli poslanici Muamera Zukorlića

U skupštinsku salu su stigli i poslanici Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića. Među njima je i prva poslanica u Skupštini Srbije koja nosi hidžab, Misala Pramenković

09:37 - Bakarec došao sa buketom cveća

Nebojša Bakarec, poslanik Srpske napredne stranke, došao je u Skupštinu noseći u rukama buket cveća.

On je buket cveća poklonio Maji Gojković na poslaničkom klubu, u znak zahvalnosti što je šest i po godina bila na čelu parlamenta.

Kako rade skupštinski kafe i restoran pročitajte klikom OVDE

09:17 - U Skupštinu stigao Ratko Dmitrović

Stigao je i poslanik SPAS Ratko Dmitrović koji će najverovatnije biti novi ministar za demografiju

09:08 - Milutin Mrkonjić stigao u Skupštinu

Poslanici su polako počeli da pristižu, a među prvima je došao Milutin Mrkonjić, koji nam je poručio da će uskoro doći i šef socijalista Ivica Dačić.

Foto: S. S. R.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!