DALIBOR JEVTIĆ: Srbima na KiM ugroženo pravo na život

D. Z.

10. 12. 2020. u 20:13

ISTIČUĆI da i ovog 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava, želi da ukaže na činjenicu da se na bolji i vidljiviji način mora raditi na zaštiti ljudskih prava, pogotovo kada su u pitanju povratnici, Dalibor Jevtić, ministar za povratak i zajednice u tzv. kosovskoj Vladi naglasio je da broj od 58 nedavnih incidenata ukazuje na to da jedno od osnovnih ljudskih prava na Kosovu, pravo na život-ugroženo.

ДАЛИБОР ЈЕВТИЋ: Србима на КиМ угрожено право на живот

Foto: Novosti arhiva

- I ne samo to, moramo rešiti još mnoge probleme a neki među većim problemima je i problem sa uzurpiranom imovinom- kazao je ministar Jevtić povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

Jevtić je rekao da težnja svakog društva za boljim ekonomskim statusom i stvaranju boljih uslova za život mora biti praćena poštovanjem ljudskih prava, jer bez ovog segmenta ma koliko društvo napredovalo u ostalim oblastima, njegov napredak neće biti potpun.

On je takođe napomenuo da 10. decembar ne sme biti jedini dan kada će svi u glas govoriti o poštovanju ljudskih prava, jer na taj način se ne može postići cilj kome se teži a to je unapređenje ove oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!