"SRBIJI SLOMITI KIČMU I UKINUTI REPUBLIKU SRPSKU": Portal Dojče vele i hrvatski Jutarnji list uputili jezivu poruku našoj zemlji!

Novosti online

14. 12. 2020. u 10:21

UTICAJNI hrvatski portal Jutarnji.hr preneo je kasno sinoć tekst još uticajnijeg nemačkog portala Dojče vele kojim se šalje jasna poruka da Srbija ne sme ostati uspravna i da je jedino rešenje za prostor Zapadnog Balkana da se Srbiji polomi kičma i ukine Republika Srpska!

СРБИЈИ СЛОМИТИ КИЧМУ И УКИНУТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Портал Дојче веле и хрватски Јутарњи лист упутили језиву поруку нашој земљи!

Foto: Printskrin

Tekst u kome se ističe da je jaka Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem ključni problem za uspostavljanje mira na Balkanu potpisala je osnivačica i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko.

Biserko u tvrdi da je cilj Beograda "zaokruživanje osovine Beograd-Banjaluka-Podgorica-Kosovska Mitrovica" i da takav plan mora biti osujećen.

- Takva politika Srbije ima snažan uticaj na odnose u regionu, jer deluje kao destabilizujući faktor koji preko srpskih zajednica u svim susednim zemljama sprečava integraciju i konsolidaciju tih zemalja. Beograd polazi od toga da je uspostavio dobre "diplomatske odnose sa svim centrima moći u svetu" i da je time dobio na geostrateškom značaju. Tokom poslednje četiri godine Beograd je uspeo da dođe do Trampove administracije, što ga je ohrabrilo da pojača svoje smetajuće prisustvo, kako u Bosni, tako i u Crnoj Gori i na Kosovu, čak do tačke koja je otvarala mogućnost "rekompozicije" Balkana - kaže Biserko.

U tekstu prepunom neosnovanih optužbi na račun Srbije i posebno predsednika Vučića, Biserko sugeriše da međunarodna zajednica mora da "ukloni maligni uticaj srpskih pretenzija" u BiH, što nedvosmisleno znači ukidanje Republike Srpske i konačno stvaranje unitarne Bosne i Hercegovine.

- Da bi Bosna postala funkcionalna država nužno je pre svega staviti tačku na promenu granica i sprečiti uticaj, kako Srbije. Posebno je opasan dva veka dugi imperijalizam Srbije. Reafirmacijom postojećih granica uz čvrsto jemstvo međunarodne zajednice moguće je ukloniti maligni uticaj svih pretenzija, posebno onih srpskih, i tek je tada moguće očekivati da se tri naroda u Bosni okrenu vlastitoj agendi. To podrazumijeva i uspostavljanje državnog identiteta, jer bez toga se ostavlja prostor dezintegracijskim trendovima - ističe Sonja Biserko. 

Dakle, prema rečima Sonje Biserko, tačnije onih u čije ime ona "slučajno" istupa, baš u ovom trenutku, cilj je slomiti tek uspravljenu Srbiju i onemogućiti zaštitu minimuma srpskih nacionalnih interesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (70)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!