NEIMAR RUŠI SPRAT: U Sazonovoj 21 na Vračaru počelo uklanjanje nelegalne gradnje

Š. M.

09. 07. 2021. u 07:52

U SAZONOVOJ ulici 21 na Vračaru u četvrtak u 10.00 časova počelo je rušenje nelegalno dozidanog sprata na gradilištu koje je zatvoreno početkom februara ove godine.

НЕИМАР РУШИ СПРАТ: У Сазоновој 21 на Врачару почело уклањање нелегалне градње

Posao će nadgledati nadležne službe / Foto Beoinfo

Investitor objekta u izgradnji poseduje građevinsku dozvolu za jednostrano uzidan stambeno poslovni objekat, sa prizemljem i tri sprata, ali je pokušao da dozida još jednu etažu bez saglasnosti.

Kako su "Novosti" ranije pisale, građevinska inspekcija izlazila je na teren 28. novembra prošle i 2. januara ove godine, kada je i gradilište zatvoreno, a investitoru dat rok od 30 dana za izmenu građevinske dozvole. Ipak, traka o zabrani daljih radova je skinuta, a radnici su se vratili, pa je inspekcija zabranu ponovo stavila 4. februara. Zbog toga je investitor uhapšen, a Prvom osnovnom javnom tužilaštvu poslata je dopunjena prekršajna prijava zbog nelegalnih radova.

Investitoru je dozvoljeno, u skladu sa zakonom, da samostalno ukloni bespravno izvedene radove - kažu u Sekretarijatu.

- Postupak izvršenja koji je u četvrtak započeo odvijaće se uz nedzor inspekcije, te će, ukoliko se izvršenje ne sprovede u celosti i na način predviđen rešenjem o uklanjanju, građevinska inspekcija pristupiti upravnom izvršenju bez prethodne najave - ističu oni.

INSPEKCIJA

ZBOG ovog i sličnih slučajeva, Sekretarijat za inspekcijske poslove apeluje na građane i investitore da izvode radove isključivo sa izdatim građevinskim dozvolama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (2)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak