NADVOŽNJAKOM DO KRAJA GODINE: Napreduju radovi na kompletnoj izgradnji pružnog prelaza u Batajnici

Š.Marović

24. 11. 2021. u 14:56

RADOVI na nadvožnjaku u Batajnici, koji prelazi preko brze pruge Beograd-Budimpešta teku planiranom dinamikom, u šta su se juče uverili ministar građevinarstva Tomislav Momirović , zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević. Kako je ranije najavljeno, ovaj prelaz trebalo bi da bude završen do kraja godine.

НАДВОЖЊАКОМ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Напредују радови на комплетној изградњи пружног прелаза у Батајници

Beoinfo

Vrednost investicije, koju u potpunosti finansira Grad Beograd, iznosi šest miliona evra. Projekat je bio veoma zahtevan, poto se na ovoj deonici nalazi veliki broj kuća čiji su vlasnici dobili pravičnu nadoknadu.

- Uspeli smo da nađemo adekvatno rešenje i uradimo eksproprijaciju zemljišta - istakao je ministar Momirović. - Ovaj projekat podiže kvalitet života građana Batajnice, ispod nadvožnjaka je najbrža pruga u Istočnoj Evropi. Hvala Gradu Beogradu i Opštini Zemun na dobroj saradnji.

Izgradnja nadvožnjaka u Batajnici krenula je krajem marta ove godine, a Direkcija za građevinsko zemljište uradila je 44 rešenja za eksproprijaciju. Betonski nadvožnjak biće dugačak 285 metara i širok 12,5 metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima