OČIŠĆENO 970 TONA SMEĆA ZA 15 DANA: Uklonjene divlje deponije u Grockoj

J.D.

26. 01. 2022. u 15:34

DIVLJE deponije i smeće nagomilano pored puta problem su sa kojim se Gročani suočavaju svakodnevno. Da se deponije svakodnevno čiste, potvrđuju i zaposleni u preduzeću "Eko Grocka", koje je zaduženo za održavanje komunalnog reda na teritoriji ove lokalne samouprave. Oni su u prvih 15 dana ove godine, izbacili su oko 970 tona smeća.

ОЧИШЋЕНО 970 ТОНА СМЕЋА ЗА 15 ДАНА: Уклоњене дивље депоније у Гроцкој

Privatna arhiva

Najkritičnije je bilo u Vrčinu u Avalskoj ulici, zatim u Vinči u Svatosavskoj, potom duž put pored plantaža u Boleču, kao i u Begaljici i Zaklopači.

- Naše ekipe su danonoćno na terenu, i svakodnevno se čiste lokacije u svim naseljima - ističu nadležni iz "Eko Grocka". - Sistem je takav da svako domaćinstvo poseduje kante koje naši radnici prazne dva puta nedeljno. Međutim, na terenu se susrećemo sa brdima otpada, jer građani ne biraju mesta za odlaganje smeća, zbog čega se stvaraju divlje deponije.

U saradnji sa nadležnima iz Opštine Grocka, ekipe ovog preduzeća i dalje po pozivu građana izlaze na teren i odvoze kabasto smeće. Ipak, oni apeluju na sve Gročane da smeće odlažu u ambalažu predviđenu za otpad, kao i da ne okreću kontejnere i ne bacaju van ograničenog prostora. Napominju i da uništeni nameštaj i stare stvari mogu samo da krejm svakog meseca ispred svojih dvorišta, kako bi ih ekipe odnele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

IZABRANI ODBORNICI U KLUPAMA OD 11. JUNA: Nikola Nikodijević najavio termin održavanja konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda