OČIŠĆENO 970 TONA SMEĆA ZA 15 DANA: Uklonjene divlje deponije u Grockoj

J.D.

26. 01. 2022. u 15:34

DIVLjE deponije i smeće nagomilano pored puta problem su sa kojim se Gročani suočavaju svakodnevno. Da se deponije svakodnevno čiste, potvrđuju i zaposleni u preduzeću "Eko Grocka", koje je zaduženo za održavanje komunalnog reda na teritoriji ove lokalne samouprave. Oni su u prvih 15 dana ove godine, izbacili su oko 970 tona smeća.

ОЧИШЋЕНО 970 ТОНА СМЕЋА ЗА 15 ДАНА: Уклоњене дивље депоније у Гроцкој

Privatna arhiva

Najkritičnije je bilo u Vrčinu u Avalskoj ulici, zatim u Vinči u Svatosavskoj, potom duž put pored plantaža u Boleču, kao i u Begaljici i Zaklopači.

- Naše ekipe su danonoćno na terenu, i svakodnevno se čiste lokacije u svim naseljima - ističu nadležni iz "Eko Grocka". - Sistem je takav da svako domaćinstvo poseduje kante koje naši radnici prazne dva puta nedeljno. Međutim, na terenu se susrećemo sa brdima otpada, jer građani ne biraju mesta za odlaganje smeća, zbog čega se stvaraju divlje deponije.

U saradnji sa nadležnima iz Opštine Grocka, ekipe ovog preduzeća i dalje po pozivu građana izlaze na teren i odvoze kabasto smeće. Ipak, oni apeluju na sve Gročane da smeće odlažu u ambalažu predviđenu za otpad, kao i da ne okreću kontejnere i ne bacaju van ograničenog prostora. Napominju i da uništeni nameštaj i stare stvari mogu samo da krejm svakog meseca ispred svojih dvorišta, kako bi ih ekipe odnele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)