OSETIO SAM KAKO KOLA PROPADAJU: Dramatično svedočenje Beograđanina čiji je auto upao u krater - upalo sam migavce i izleteo!

S. Vidačković

28. 02. 2022. u 23:03

NA samo nekoliko centimetara od tramvajskih šina kod Tašmajdana, nasred raskrsnice ulica Starine Novaka i Ilije Garašanina, oko 13 časova otvorio se asfalt i progutao dva automobila!

ОСЕТИО САМ КАКО КОЛА ПРОПАДАЈУ: Драматично сведочење Београђанина чији је ауто упао у кратер - упало сам мигавце и излетео!

Foto S. Vidačković

Na sreću, nije bilo povređenih, ali je propadanje u rupu duboku više od metar i po oštetilo oba vozila. Pucanje kolovoza na veoma prometnoj raskrsnici najverovatnije je nastalo zbog cevi koja je pukla, voda je tekla ispod površine, spirala zemlju i asfalt odozdo.

Zbog ove havarije, potrošači iz nekoliko okolnih zgrada nisu imali vodu. Na mesto nezgode izašle su patrole saobraćajne policije, koje su zatvorile traku od raskrsnice Ilije Garašanina i Starine Novaka, sve do Ulice 27. marta. Ekipe JKP "Parking servis" pomoću dizalice izvadile su "rover 25" i "pežo" iz kratera, posle čega su radnici "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" ispumpavali vodu iz rupe i popravljali oštećenu cev do kasnih večernjih časova.

Foto S. Vidačković

Nisu oba automobila istovremeno upala u otvor. Srećom, oba vozača su u dramatičnom trenutku bila sama u vozilima. Kako nam je ispričao Ognjen Drulović, on se u "roveru 25" kretao niz Ulicu Starine Novaka i nije primetio ništa neobično na kolovozu.

- Vozio sam normalno, ispred na putu je bila bara, ali kiša je padala pre toga, nisam ni obraćao pažnju - priča nam Drulović.

- U sledećem momentu, čujem "tup" i osetim da mi noge zajedno sa prednjim delom automobila tonu. Uključio sam sva četiri migavca i uspeo da izađem napolje.

Pola sata nakon što je Drulović izašao na ulicu i pozvao dežurne službe, raspuli asfalt progutao je "pežo", kojim je upravljao Bojan Radić.

- Dok sam se spuštao od Taša nadole, video sam da je ispred neka gužva i da tu stoji zeleni automobil sa uključena sva četiri migavca. Prestrojio sam se u drugu traku, kako bih ga zaobišao jer nisam ni video da je upao u rupu, učinilo mi se da stoji u bari.

Foto S. Vidačković

Međutim, pukotina se proširila, i moj "pežo" je upao još dublje nego "rover". Hvala bogu pa sam bio sam, da je neko sedeo na mestu suvozača, ko zna kako bi mu bilo - kaže Radić.

Kolika je šteta na automobilima vlasnici će utvrđivati narednih dana. "Pežo" je ostao bez branika, a prednji točkovi stradali su na oba vozila. Intervencija je trajala nekoliko časova, saobraćaj nije bio zaustavljen, ali je bio usporen.

Foto S. Vidačković

PROPAO KAMION U KOSTOLAČKOJ

SREDINOM decembra prošle godine, u Kostolačkoj ulici na Voždovcu pod kamionom koji je vozio mlečne proizvode u Gerontološki centar, pukao je asfalt. Kabina šofera potpuno je utonula u krater, a on je zahvaljujući pribranosti uspeo da se nepovređen izvuče kroz prozor na suvozačevom mestu. Kvar na cevovodu i šikljanje vode ispod površine kolovoza, poput ove na Tašmajdanu, bili su uzrok i incidenta u Kostolačkoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRŽALA JE NJEGOVU GLAVU U KRILU DOK JE UMIRAO: Lični život DŽeki Kenedi je bio obeležen tragedijama