RADOVI IZAZVALI KOLAPS: Deo Bulevara despota Stefana, od Cetinjske do Skadarske ulice, biće potpuno zatvoren za saobraćaj do 20. oktobra

P. N. - A. Z. K.

04. 10. 2022. u 12:00

RADOVI na Bulevaru despota Stefana, koji su započeli tokom vikenda, prvog radnog dana izazvali su potpuni kolaps u ovoj saobraćajnici, Džordža Vašingtona, Francuskoj i u sporednim ulicama.

РАДОВИ ИЗАЗВАЛИ КОЛАПС: Део Булевара деспота Стефана, од Цетињске до Скадарске улице, биће потпуно затворен за саобраћај до 20. октобра

Despota Stefana, Foto N. Skenderija

Zbog rekonstrukcije dela od Skadarske do Cetinjske, šest linija javnog gradskog prevoza vozi izmenjenim trasama, pa je ovo izazvalo konfuziju među putnicima, koji nisu znali gde da sačekaju prevoz. Uz to, jutarnji špic usporio je kretanje, pa vozači nisu uspeli da obrnu rutu u predviđenom roku, što je izazvalo čekanje na terminusima udaljenim od radova.

Iako je u planu da radovi budu završeni do 20. oktobra, putari "Beograd puta" nadaju se da će sve biti gotovo i par dana ranije.

Autobusi na linijama 16, 27E, 35, 58, 95 i minibus E6 iz Bulevara despota Stefana skreću u Ulicu Džordža Vašingtona, onda u Francusku, kruže oko Trga republike, ulaze u Makedonsku i dalje redovnom trasom. U suprotnom smeru, posle izlaska iz tunela skreću levo u Makedonsku, kruže oko Trga, ulaze u Francusku, pa u Džordža Vašingtona i dalje redovnom trasom.

Džordža Vašingtona, Foto N. Skenderija

Autobusi koriste postojeća stajališta na izmenjenoj ruti. U pravcu ka Borči i Karaburmi staju na stajalištu Trg republike (stanica autobusa na linijama 26, 37 i 44), a u pravcu ka Novom Beogradu na stanici u Makedonskoj preko puta kafane "Zora".

Iako je stajalište za šest linija kod Doma omladine ukinuto, o čemu su istaknuta obaveštenja na samom stajalištu, građani su ovde juče čekali prevoz.

- Stajala sam na stanici kod Doma omladine 15 minuta jer nisam videla obaveštenje - rekla nam je Milica S.

- Kad je trebalo da uhvatim drugi autobus, tri sam morala da propustim jer nisam mogla da uđem zbog gužve.

Braće Jugovića, Foto N. Skenderija

Jutarnji špic i radovi izazvali su probleme i na drugom kraju grada jer autobusi na liniji 95 nisu mogli da obrnu krug u predviđenom vremenu. Ovo je bio razlog što su Novobeograđani čekali i po pola sata prevoz ne bi li došli do centra.

Francuska, Foto N. Skenderija

Preusmeravanje

ZAPOČELA je i prva faza radova na Bulevaru Nikole Tesle na Novom Beogradu, koja će trajati do 8. oktobra. Narednih dana biće zatvarana desna kolovozna traka u smeru ka Zemunu, na delu od Ulice Ušće do prvog prilaza Palati "Srbija". Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 kretaće se dvosmerno kolovoznom trakom koja je u redovnom režimu namenjena za saobraćaj prema gradu. Tokom druge faze, od 9. do 13. oktobra, biće zatvarane desne kolovozne trake u smeru ka Zemunu, na delu od prvog prilaza Palati "Srbija" do Ulice trešnjinog cveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)