U POTRAZI ZA OBAVEŠTENJEM: Zbog radova, Beograđani zbunjeni odakle polazi prevoz ka Novom Beogradu

A. Z. K.

07. 10. 2022. u 08:36

IZVINITE, kako da dođem do Novog Beograda? Ovo je pitanje koje građani od početka nedelje postavljaju jedni drugima, jer ne znaju gde da sačekaju neki od šest autobusa koji sada voze izmenjenim trasama zbog radova na Bulevaru despota Stefana.

У ПОТРАЗИ ЗА ОБАВЕШТЕЊЕМ: Због радова, Београђани збуњени одакле полази превоз ка Новом Београду

Stajalište u Makedonskoj ulici, Foto M. Anđela

Najveći problem je što obaveštenja o promenama nisu izlepljena na stajalištima koja privremeno koriste linije 16, 27E, 35, 58, 95 i minibus E6.

Na stajalištu kod Skadarske, u pravcu ka Novom Beogradu, istaknuto je obaveštenje da se ono ukida, navedena je nova ruta kojom se vozila kreću, ali ne i stanica na kojoj građani mogu da sačekaju prevoz. Od ovog upozorenja nema mnogo vajde, jer je ovaj deo bulevara raskopan, pa niko i ne ulazi dalje u ulicu da čita obaveštenje.

Novo stajalište na kome građani koji putuju ka Novom Beogradu mogu da sačekaju prevoz je u Makedonskoj ulici preko puta kafane "Zora" nosi naziv Trg republike. Međutim, kada dođu ovde, zbunjeno traže obaveštenje ili bilo kakav znak koji bi im potvrdio da ovde mogu da sačekaju željeni autobus.

Foto M. Anđela

- Ne idem tako često do grada pa nisam ni znala da je ovo sad sve promenjeno. Krenula sam ka Skadarskoj, ali vidim tamo je sve raskopano. Pitala sam prolaznike gde sada da čekam autobus i oni su mi pomogli, ali nigde nema nekog obaveštenja, pa sam opet morala da pitam da li je to ta stanica - ispričala nam je jedna starija sugrađanka.

Obaveštenje je okačeno na ukinutoj stanici Dom omladine, u pravcu ka Borči i Karaburmi, ali je ovde navedena stanica na kojoj građani mogu da sačekaju prevoz. Pa, tako, Beograđani koji idu na ovu stranu grada manje lutaju kada krenu kući, jer je na obaveštenju navedena stanica Trg republike (stajalište autobusa na linijama 24, 37 i 44).

NOVA RUTA ZA ŠEST LINIJA

AUTOBUSI na linijama 16, 27E, 35, 58, 95 i minibus E6 iz Bulevara despota Stefana skreću u Ulicu Džordža Vašingtona, onda u Francusku, kruže oko Trga republike, ulaze u Makedonsku i dalje redovnom trasom. U suprotnom smeru, posle izlaska iz tunela skreću levo u Makedonsku, kruže oko Trga, ulaze u Francusku, pa u Džordža Vašingtona i dalje redovnom trasom. Radovi će trajati do 20. oktobra pa će do tada i ovaj režim biti na snazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)