VANDALI OPLJAČKALI OBDANIŠTE U MIRIJEVU: Predškolska ustanova "Maslačak" ponovo se našla na meti kradljivaca

J. G. P.

05. 12. 2022. u 13:33

VRTIĆ "Maslačak" u Mirijevu obijen je i opljačkan u noći između nedelje i ponedeljka. Nepoznati počinioci upali su u objekat, isprevrtali svaku sobu, opljačkali, a za sobom ostavili razbacane flaše i opuške od cigareta.

ВАНДАЛИ ОПЉАЧКАЛИ ОБДАНИШТЕ У МИРИЈЕВУ: Предшколска установа Маслачак поново се нашла на мети крадљиваца

Foto PU Zvezdara

Slična situacija dogodila se pre četiri godine, 2018. kada su vandali ukrali svu tehniku.

Nemila scena dočekala je jutros zaposlene u predškolskoj ustanovi u Petrarkinoj 3, kao i roditelje i decu koja je pohađaju.

- Od ranog jutra policija radi na uviđaju, a mališani neće moći da se vrate u objekat do potpune sanacije i dezinfekcije celog enterijera. Moramo se zapitati kako je naš vrtić, najstariji u Mirijevu, uvek na meti lopova i kako znaju da nemamo nikakav vid obezbeđenja niti video-nadzor - rekli su zabrinuti roditelji.

Da su predškolske ustanove često na meti vandala govori i to da je samo tokom 2019. opljačkano deset vrtića. Jedan od njih je i "Princeza Olivera" koji pripada PU Savski venac. Nekoliko puta bio je na meti vandala, a poslednji "napad" bio je u novembru 2019. kada su ukradena dva DVD plejera. Zatim je već početkom naredne godine dva puta obijen vrtić "Anđelak" koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Nijedan objekat predškolskih ustanova koji su bili obijeni tada nije imao video-nadzor ili kamere nisu bile u funkciji. Na meti pljačkaša je, uglavnom, tehnička oprema, ali za sobom ostave demolirane prostorije. Razbacane stolice, papiri, razbijeni prozori prizor je koji dočeka vaspitače po dolasku na posao.

POLOMILI VIDEO-NADZOR

TROJICA maloletnika, u aprilu 2020. godine, za vreme zabrane kretanja, ušla su u dvorište vrtića "Lastavica" u Padinskoj skeli i polomili deset kamera na objektu čime je pričinjena veća materijalna šteta.

Oni tada nisu stigli da uđu u prostorije predškolske ustanove jer su uhvaćeni već u dvorištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)