NOVI MOST NA KONSTRUKCIJI STAROG PRELAZA: Čučković o izgradnji saobraćajnice preko Save

V. N.

11. 12. 2022. u 08:00

BEOGRAD bi trebalo da na mestu Starog savskog mosta dobije novi, moderni prelaz, koji će zadovoljiti potrebe žitelja prestonice i nastaviti da bude jedna od glavnih saobraćajnica u tom delu grada.

НОВИ МОСТ НА КОНСТРУКЦИЈИ СТАРОГ ПРЕЛАЗА: Чучковић о изградњи саобраћајнице преко Саве

Stari savski most, Foto N. Fifić

Gradski menadžer Miroslav Čučković kazao je za RTS da će se novi most preko Save graditi na konstrukciji sadašnjeg mosta. On je napomenuo i da će se suštinski dobiti na proširenim stubovima postojećeg mosta dva blizanca, slično kao i u slučaju Brankovog mosta. Čučković napominje da nije reč o rušenju Starog savskog mosta, već o obnovi.

- Delovi sadašnjeg mosta su delovi buduće konstrukcije proširenog kapaciteta koji će biti dupli. U vreme kada je pravljen Brankov most on je građen tako što je starom mostu prilepljen ovaj koji ima dupli kapacitet. To će se desiti i u ovom delu Beograda - istakao je Čučković.

Gradski čelnik navodi da nije moguće da se novi most napravi sa leve ili desne strane starog.

- Pre svega zato što u Bloku 18 imamo izgradnju metroa. Predviđena je jedna stanica, ispod Save tunelska cev izlazi kod spomenika Stefanu Nemanji i nastavlja ka Slaviji.

Sami prilazi sa Novog Beograda će dolaziti tom mostu na kvalitetniji način. Jednim kružnim tokom će pretpristupna saobraćajnica biti definisana - naveo je Čučković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!