PROJEKTUJU I DALJE BEZ PREMCA: CIP dobio poziv za pregovarački postupak za nastavak izgradnje obilaznice

V. N.

10. 01. 2023. u 06:30

JAVNO preduzeće "Putevi Srbije" pozvalo je na pregovarački postupak Saobraćajni istitut CIP Beograd za projekat nastavka izgradnje C obilaznice oko Beograda, odnosno dela od Bubanj potoka do Pančeva, koji bi uključio i kombinovani drumsko-železnički most preko Dunava kod Vinče.

ПРОЈЕКТУЈУ И ДАЉЕ БЕЗ ПРЕМЦА: ЦИП добио позив за преговарачки поступак за наставак изградње обилазнице

Deo saobraćajnice kod Bubanj potoka, Foto "Jutjub" "Putevi Srbije"

Reč je o poslu koji je procenjen na 2,083 milijarde dinara, odnosno oko 17,8 miliona evra.

Poziv za pregovarački postupak upućen je Saobraćajnom istitutu CIP Beograd, jer, kako stoji u objašnjenju, samo CIP ima važeće rešenje nadležnog ministarstva da ispunjava uslove za dobijanje licence za projektovanje mašinskih delova skretnica, železničke opreme i pribora za javne železničke infrastrukture sa priključcima (P141M4), prenosi eKapija, što znači da samo CIP može da pruži usluge koje su predmet javne nabavke, jer ne postoji konkurencija.

Vlast je u više navrata najavljivala da planira gradnju ove deonice, a poslednji put to je učinio predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom nedavnog godišnjeg obraćanja.

On je kazao da će obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka biti završena za četiri do pet meseci, a da onda ostaje sektor C, kako bi se završio ceo prsten oko Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NE ZNAM NI GDE DA GA SAHRANIMO Otac vehabije koji je upucao žandarma - Vaspitavali smo ga i trudili se, vrbovali su mi dete i oteli ga