POLJOPRIVREDNICIMA ĆE VRATITI VLASNIŠTVO NAD ZEMLJOM: Opština Zemun poziva ljude da se prijave

S.V.

23. 02. 2023. u 19:30

DUGOGODIŠNjI problem povraćaja vlasništva nad zemljištem poljoprivrednika iz Batajnice konačno bi mogao da bude rešen. Opština Zemun poziva zemljoradnike iz Batajnice, čije su parcele predmet ovog postupka, da se prijave kako bi uz asistenciju ove lokalne samouprave i stručnih službi dobili instrukcije o postupanju.

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА ЋЕ ВРАТИТИ ВЛАСНИШТВО НАД ЗЕМЉОМ: Општина Земун позива људе да се пријаве

go zemun

Početkom nedelje, u prostorijama Opštine održan je sastanak sa poljoprivrednicima kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za poljoprivredno zemljište i Državnog pravobranilaštva Republike Srbije, kao relevantnih činilaca u prevazilaženju ovog dugogodišnjeg problema koji je nastao zbog različitih zakonskih regulativa i uredbi, i doveo do toga da imaoci svojine postanu korisnici zemljišta.

redsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević naglasio je da će Opština učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti da se zemljište ponovo vrati vlasnicima, a sve u skladu sa Odlukom o određivanju zemljišta koje prestaje da bude gradsko građevinsko zemljište u KO Batajnica, koju je donela Skupština ove lokalne samouprave 1991.godine.

Ovom Odlukom su taksativno navedene parcele koje su predmet postupka vraćanja u raniji režim svojine. Opština poziva vlasnike datih parcela, a koji nisu u međuvremenu ostvarili svoje pravo na vraćanje poljoprivrednog zemljišta u svojinu, da se prijave putem mejla rada.vasic@zemun.rs. Za sve dodatne informacije dostupni su telefoni 3778 - 413 i 062/ 8018 - 865.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!