MAPA SPASOVDANSKE LITIJE: Patrijarh će služiti pomen ubijenima u Ribnikaru i mladenovačkim selima

Novosti online

25. 05. 2023. u 18:10

SRPSKA Pravoslavna Crkva pozvala je sve koji žele da prisustvuju Spasovdanskoj litiji da se od 18 časova okupe u ulici Kralja Milana, na potezu od Terazija do raskrsnice sa ulicom Miloša Velikog, kao i da na licu mesta poslušaju uputstva organizatora.

МАПА СПАСОВДАНСКЕ ЛИТИЈЕ: Патријарх ће служити помен убијенима у Рибникару и младеновачким селима

Foto: SPC

SPC je objavila i mapu sa uputstvom za građane koji žele da učestvuju u svetom hodu.

Foto: SPC

Programom je predviđeno da litija krene u 19 časova, zastane na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, gde će Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije služiti pomen postradalim đacima, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja. Procesija predvođena kivotom sa moštima Svetog Nikolaja Srpskog će preko Trga Slavija i Bulevara oslobođenja doći do Spomen-hrama Svetog Save, pred kojim će Njegova Svetost Patrijarh g. Porfirije služiti moleban za i obratiti se vernom narodu.

S verom i molitvom, uz Svetog vladiku Nikolaja, koračajmo beogradskim ulicama radi isceljenja duše i tela, osvećenja ulica i trgova i za mir među ljudima!

BONUS VIDEO: OSLIKAVANjE HRAMA U TRSTENIKU - Pogledajte kako izgledaju prvih 1.000 kvadrata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!