SPORTSKE IGRE MLADIH NA TRGU REPUBLIKE U petak, 16.juna počinje manifestacija za decu osnovnih i srednjih škola

S.V.

06. 06. 2023. u 17:13

MANIFESTACIJA "Sportske igre mladih", namenjena deci osnovnih i srednjih škola, biće svečano otvorena u petak 16.juna u 11 časova na Trgu republike. Ovaj događaj koji se već deset godina održava u Srbiji okuplja veliki broj mališana i omladine, a svi sadržaji su besplatni.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ У петак, 16.јуна  почиње манифестација за децу основних и средњих школа

Stari grad

U Starom dvoru juče je predstavljen program predstojećih "Sportskih igara mladih", a gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić koji je rekao da je ovo odličan primer saradnje u regionu.

- Sport je bio i ostao sastavni deo mog života i uvek mi je zadovoljstvo kad mogu da pomognem i doprinesem ovakvim manifestacijama. - Dugo pratim rad "Igara", znam za njih odavno, u pitanju je jedna izvrsna stvar, kako za pospešivanje mladih da se bave sportom, tako i za regionalne odnose na ovim prostorima koji su uvek na nekom ispitu.

Šapić je naglasio da ova manifestacija ima višestruki značaj i korist, te da će Grad Beograd nastaviti da pomaže njenu organizaciju. Dodao je da će otvaranje manifestacije biti 16. juna na Trgu republike, a da će odmah posle toga, 17. i 18. juna, biti održana manifestacija "Beogradski dani porodice".

Predsednik i osnivač Sportskih igara mladih Zdravko Marić se posebno zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću.

- Uvek se osećam lepo u Srbiji i u Beogradu. Hvala čelnim ljudima Beograda što su prepoznali da se igre za desetu godinu otvore baš ovde. Hvala predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije što nas podržavaju od prvog dana. Želimo da ostavimo pozitivan primer saradnje generacijama koje dolaze. Od osnivanja do danas, u Igrama je učestvovalo više od 2.500.000 učesnika, na to smo veoma ponosni. Pet godina uzastopno smo najbrojnija manifestacija ovakvog tipa u Evropi. Ponosni smo što je za decu sve besplatno, kao i na edukativni karakter "Igara".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku