OD JULA PROVIZIJA NA RAČUNE "INFOSTANA" Beograđani gube mogućnost da izmiruju objedinjeni račun bez troškova naplate komunalnih usluga

S.V.

14. 06. 2023. u 23:00

BEOGRAĐANI su do sada plaćali račune "Infostana" bez provizije, ali od jula gube ovu pogodnost. Skupština Grada Beograda je, na sednici u aprilu, donela izmenu Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga, prema kojoj "Infostan" više neće pokrivati troškove provizije prilikom izmirivanja dugovanja u bankama i poštama, nego će to ubuduće činiti potrošači. Iznos provizije zavisi od mesta uplate i visine računa, a trebalo bi da se ide od 50 do 100 dinara.

ОД ЈУЛА ПРОВИЗИЈА НА РАЧУНЕ ИНФОСТАНА Београђани губе могућност да измирују обједињени рачун без трошкова наплате комуналних услуга

Foto P. Milošević

- Obaveštavamo vas da JKP "Infostan tehnologije" počev od 1.jula nema pravni osnov za pokrivanje troškova naplate naknade komunalnih usluga na osnovu jedinstvene uplatnice - najavili su iz ovog gradskog preduzeća. - Naplaćivaće je pružaoci platnih usluga pri prijemu uplata u skladu sa svojom tarifom naknada za usluge fizičkim licima.

Nejasno saopštenje JKP "Infostan tehnologije" o ovoj novini, zbunilo je sugrađane i pokrenulo nedoumice i brojna pitanja. Prema rečima Dejana Gavrilovića iz organizacije potrošača "Efektiva", potrošači ovde nisu oštećeni, jer samo gube mogućnost plaćanja ovog računa bez provizije.

- U prethodnom periodu, kada su se izmirivali računi "Infostana", gradska komunalna preduzeća preuzimala su na sebe trošak bankarske provizije - objašnjava Gavrilović za naš list. - Dakle, kada idete da platite bilo koji račun, recimo za telefon, banka ili pošta vam naplate proviziju u zavisnosti od svoje poslovne politike. To su ranije, po odluci Grada, pokrivala gradska preduzeća, odnosno "Infostan". Sada je Grad to ukinuo i građani će da plaćaju tu proviziju iz svog džepa, kao i za sve ostale račune. Formalno, ljudi tu nisu oštećeni, samo gube privilegiju koju su imali do sad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)