"ZEMALJSKO JE ZA MALENA CARSTVO..." Srpska trobojka i Gazimestan na Kuli Beograd za Vidovdan (VIDEO)

Novosti onlajn

28. 06. 2023. u 22:40

POSEBNOM animacijom na najvišoj zgradi prestonice danas je obeležen jedan od najvećih srpskih praznika - Vidovdan. "Zemaljsko je za malena carstvo, a nebesko vazda i doveka" bilo je ispisano na Kuli Beograd, uz prikaz srpske trobojke i spomenika na Gazimestanu.

ЗЕМАЉСКО ЈЕ ЗА МАЛЕНА ЦАРСТВО... Српска тробојка и Газиместан на Кули Београд за Видовдан (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Intagram/

- Ovaj praznik obeležava se u sećanje na Kosovsku bitku koja se odigrala 28. juna 1389. godine. Vidovdan se proslavlja dostojanstveno, mirno i bez veselja. U svim pravoslavnim hramovima odaje se počast vojnicima palim na bojnom polju, i svim koji su dali život za pravoslavnu veru.

Vidovdan je, bez sumnje, jedan od najvažnijih datuma za srpski narod i jedan od temelja kolektivnog identiteta Srba, a na Kuli Beograd nastavljamo da obeležavamo datume koji su promenili srpsku istoriju - navedeno je u objavi na oficijelnoj stranici Kule Beograd na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!