NAGRADE ZA ISKORAK: Gradska opština Lazarevac obeležila Dan opštine - Vidovdan

T.N.

29. 06. 2023. u 11:30

GRADSKA opština Lazarevac svečanim programom u velikoj sali Centra za kulturu i dodelom nagrada obeležila je Vidovdan, Dan opštine.

НАГРАДЕ ЗА ИСКОРАК: Градска општина Лазаревац обележила Дан општине - Видовдан

GO Lzarevac

Na svečanosti su dodeljene tradicionalne vidovdanske nagrade zaslužnim građanima i najtalentovanijim, višestruko nagrađivanim učenicima, navodi se u saopštenju opštine.

Tradicionalna Vidovdanska nagrada opštine Lazarevac ove godine uručena je Kulturno-umetničkom društvu "Diša Đurđević" iz Vreoca za očuvanje i razvoj kulturno-umetničke baštine kolubarskog kraja i kulturnih tradicija naroda i narodnosti, kao i za podsticanje i negovanje umetničkih i kulturnih vrednosti.

Priznanja za stvaralaštvo mladih dobili su Andreja Belić, i Aleksandra Spasojević, učenici gimnazije, kao i Nađa Lazarević, učenica Tehničke škole "Kolubara".

Nagrada iz oblasti protivpožarne zaštite pripala je Milošu Živanoviću iz Brazilovice, komandiru Vatrogasno-spasilačke jedinice Lazarevac.

Svečanosti je prisustvovao predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević, koji je najavio da će Gradska opština Lazarevac u narednom periodu biti veliko gradilište na kojem će biti završeni planirani infrastrukturni projekti i započeti novi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)