HAOS NA ZELENOM VENCU, GRAĐANI OSTALI BEZ PREVOZA: Muke stanovnika Batajnice i Zemun Polja, autobusa za vikend ni za lek

S.V.

01. 08. 2023. u 22:00

SUGRAĐANI koji su u subotu i nedelju uveče na Zelenom vencu čekali poslednje dnevne polaske autobusa za Batajnicu i Zemun Polje, bili su neprijatno iznenađeni kad su pred ponoć shvatili da će sami morati da se snađu za prevoz do kuće!

ХАОС НА ЗЕЛЕНОМ ВЕНЦУ, ГРАЂАНИ ОСТАЛИ БЕЗ ПРЕВОЗА: Муке становника Батајнице и Земун Поља, аутобуса за викенд ни за лек

Privatna arhiva

Iz Gradske uprave nisu odgovorili zašto su poslednji dnevni polasci linija 706, 84 i 704 nisu održani tokom vikenda, a putnici iz ovih zemunskih naselja su ogorčeni i plaše se da će se ovakve situacije ponavljati.

Kako nam je ispričao Dragan G. iz Batajnice, on je u subotu uveče stigao na okretnicu na "Zelenjaku", gde je u 23.35 trebalo da ka Batajnici krene poslednji dnevni autobus koji saobraća na liniji 706.

- Kako se poslednji dnevni bus 706 nije pojavio, ušao sam u 704 i izašao kod Saobraćajne škole u Zemunu - kaže naš čitalac. - Već je bila ponoć, pozvao sam taksi jer je to bio jedini način da stignem do kuće u Batajnici. To "zadovoljstvo" me je koštalo 1.300 dinara.

Prema njegovim rečima, u nedelju je situacija na terminusu "Zeleni venac" bila još gora.

- Potpuni kolaps, nema ni 706 ni 84 do Galenike, a trebalo je da oba krenu u 23.35. Nije došla ni 704 koja vozi do Zemun Polja - objašnjava Dragan G. - Nijednog busa za Zemun, putnici na stanici besni, a u kućici za otpravnike nema nikog. Nekoliko minita pre ponoći, stiže 706 na "Zelenjak", putnici izašli, a vozač produži u garažu.

Patnju mu je, kako kaže, ublažio autobus 84 koji ga je dovezao do Saobračajne škole. Međutim, ovaj sugrađanin kaže da je ogorčen i da je veoma neodgovorno da se putnici ostave bez poslednjeg polaska, bez obaveštenja i alternative.

Bez promene u redu vožnje

MADA iz Gradske uprave nismo dobili odgovore na pitanja šta se to dogodilo tokom vikenda pa sa Zelenog venca nije bilo polazaka do Zemuna, na sajtu GSP stoji aktuelni red vožnje, koji se nije menjao otkako je počeo letnji sistem. Poslednji dnevni polazak linije 706 je u 23.35, i vikendom i radnim danima.

- Otkako postoji GSP, bilo je "ispadanja" polazaka, ali nikad se nije dešavalo da nema poslednjeg po redu vožnje. To je neprofesionalno i nesavesno prema svima nama koji redovno plaćamo mesečnu kartu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama