RADOVI PO PLANU: Posle pola veka rekonstrukcija Doma zdravlja u Železniku (FOTO)

B.B.

08. 10. 2023. u 17:19

RADOVI na rekonstrukciji zdravstvene stanice u Železniku teku po planu, tako da će ovo naselje sledeće godine dobiti savremeni dom zdravlja. Ovo je prva ozbiljnije sređivanje objekta posle pola veka od otvaranja.

РАДОВИ ПО ПЛАНУ: После пола века реконструкција Дома здравља у Железнику (ФОТО)

Foto: Opština Čukarica

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić obišao je gradilište i u razgovoru sa predstavnicima izvođača radova saznao da se radovi odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom.

- Radujemo se da će 35.000 građana, koji imaju aktivne kartone u ovom domu zdravlja, naredne godine moći primarnu zdravstvenu zaštitu da ostvaruju u savremenom i funkcionalnom objektu, koji poseduje neophodne uslove za adekvatno lečenje pacijenata i rad zaposlenih - istakao je Kolarić. - Zahvaljujući dobroj saradnji institucija kompletno su adaptirane ambulante u Ostružnici i Velikoj Moštanici.

Jedan deo objekta u Železniku izgrađen je još 1948. godine, a drugi deo 1965. godine. U proteklim decenijam nije rađena rekonstrukcija, već samo tekuće održavanje. Na inicijativu opštine Čukarica urađen je projekat, a izvođenje radova finansira Ministarstvo za javna ulaganja.

Zdravstvena stanica koja se nalazi u Ulici srpskih vladara 10 (Titova 10) se sastoji od jedne podzemne, prizemlja i dve nadzemne etaže, ukupne bruto površine 3.951 metara kvadratnih.

Obilasku su prisustvovali pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Petar mandić i v.d. direktora Doma zdravlja "Dr Simo Milošević" dr Milena Novaković

Do sada su izvedeni obimni radovi na uklanjanju starih podnih obloga, unutrašnjih vrata kao i vodovodnih instalacija, započeto definisanje prostora za postavljanje lifta, a trenutno su u toku limarski radovi na krovnoj konstrukciji.

Pre početka rekonstrukcije objekta, bilo je neophodno isprazniti prostor, ukloniti sav nameštaj i medicinsku opremu, spakovati i preseliti obimnu dokumentaciju i arhivsku građu, razmontirati klima uređaje i radijatore i isprazniti i raščistiti podrumske prostorije u kojima je postojao problem sa izlivanjem podzemnih voda i kanalizacije.

Građevinski radovi na obnovi objekta počeli su 10. marta, a rok za završetak je 240 dana.

Do sada je urađeno uklanjanje starih podnih obloga, unutrašnjih vrata kao i vodovodnih instalacija, započeto definisanje prostora za postavljanje lifta, limarski radovi na krovnoj konstrukciji.

Građevinski radovi na obnovi objekta počeli su 10. marta, a rok za završetak je 240 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini