ŠAHOVSKI TUTRNIR: Zvezdara brojnim sportskim događajima obeležava svoj dan

B.B.

16. 10. 2023. u 10:25

NIZOM sportskih događaja se i ove godine se obeležava 16. oktobar - Dan opštine Zvezdara.

ШАХОВСКИ ТУТРНИР: Звездара бројним спортским догађајима обележава свој дан

Foto: Beoinfo

 Predsednik opštine Vladan Jeremić, zajedno sa predsednikom Šahovskog saveza Beograda Andrijom Jorgićem i u društvu naše šahovske legende Alise Marić, otvorio turnir u šahu.

– Drago mi je što se Dan opštine Zvezdara prvi put obeležava i šahovskim turnirom čiju realizaciju je podržao Šahovski savez Beograda i nadam se da će ubuduće ovakvi turniri biti organizovani svake godine i postati tradicija  – rekao je Jeremić.

Jorgić je naveo da na Zvezdari postoji veći broj šahovskih klubova, što je posebno važno za stvaranje budućih generacija šahista koji će biti naslednici sadašnje generacije velemajstora i majstora ove drevne igre.

Turnir je počeo nezvaničnom partijom izmeđua  Jeremića i  Jorgića, da bi bio nastavljen takmičarskim duelima, a najuspešniji takmičari su nagrađeni peharima.

Pored ovoga, Dan opštine Zvezdara se obeležava i nizom drugih sportskih događaja - humanitarni turnir u malom fudbalu za učenike zvezdarskih osnovnih škola, šahovski turnir i u OŠ „Despot Stefan Lazarević”, vaterpolo utakmica između Radničkog i Crvene zvezde na bazenu SC „Vračar”, kao i turnir u kik boksu za učenike mlađih razreda osnovne škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)