MREŽA DO IDUĆE SEZONE: Ministar Siniša Mali obišao radove na izgradnji gasovodne mreže na Zvezdari

A. Z. K.

10. 11. 2023. u 17:33

ZVEZDARA će do početka sledeće grejne sezone dobiti gasovodnu mrežu u pet mesnih zajednica. Do sada je završeno 12 odsto posla, a radovi su vredni 11,8 milona evra bez PDV. Mogućnost priključka dobiće nekoliko hiljada domaćinstava u ovom delu Beograda.

МРЕЖА ДО ИДУЋЕ СЕЗОНЕ: Министар Синиша  Мали обишао радове на изградњи гасоводне мреже на Звездари

GO Zvezdara

Na ove činjenice podsetio je potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali. On je sa direktorom "Srbijagasa" Dušanom Bajatovićem obišao radove na širenju gasovodne mreže u mesnim zajednicama Severeni bulevar, Zeleno brdo, Mali Mokri Lug, Veliki Mokri Lug i u delu Mirijeva, gde će biti izgrađeno 134 kilometra gasovodne mreže.

- Na ovu gasnu mrežu mogućnost priključenja dobiće od 4.000 do 5.000 domaćinstava - rekao je Mali. - Gas je zeleno gorivo pa će biti smanjeno i zagađenje životne sredine, jer će ljudi umesto drva ili uglja koristiti ovu vrstu energenta.

Gasifikacija Rakovice

PLAN detaljne regulacije za gasifikaciju dela opštine Rakovica trenutno je na javnom uvidu i pred građanima će biti do 28. novembra. Ovim dokumentom obuhvaćeno je oko 15 rakovičkih ulica i delovi Miljakovca, Stare Rakovice i Kneževca. U opštini kažu da među građanima vlada veliko interesovanje da svoje domove priključe na novi sistem grejanja koji bi obuhvatio više od 150 kilometara teritorije.

Prema rečima prvog čoveka "Srbijagasa" Dušana Bajatovića, svakog dana gradiće se po jedan kilometar mreže.

- Koristi se najnovija tehnologija, koja omogućava da se ulice raskopavaju minimalno, samo kad mora. Na taj način radovi ne utiču na funkcionisanje saobraćaja, ali i celog kraja u kom se izvodi posao - rekao je Bajatović.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić ocenio je da je reč o kapitalnoj investiciji koja će značajno popraviti kvalitet života u ovom delu grada.

 

Izgradnjom 134 kilometra gasovodne mreže u pet mesnih zajednica kompletna teritorija Zvezdare biće pokrivena ovim sistemom. Održano je i više tribina kako bi se Zvezdarci informisali. U opštini tvrde da među građanima postoji veliko interesovanje i da su u prethodnom periodu više od 4.000 građana javilo sa željom da svoje domove priključe na gasovodnu mrežu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)