EVAKUISANI ĐACI, STIGLA POLICIJA: Na mejl Osnovne škole "20. oktobar" već destak dana stižu upozorenja o napadu

B.B.

15. 11. 2023. u 18:05

OSNOVNA škola "20. oktobar" u Novom Beogradu je poslednjih desetak dana "na udaru" hakera i pretnji.

ЕВАКУИСАНИ ЂАЦИ, СТИГЛА ПОЛИЦИЈА: На мејл Основне школе 20. октобар  већ дестак дана стижу упозорења о нападу

Foto D. Cakić

 Tako je i danas poslato upozorenje da će u školi biti izvršen napad. Kako saznajemo u ceo slučaj je uključeno nadležno tužilaštvo, a pojačano je i obezbeđnjenj škole od strane pripadnika MUP. .

Naime, na mejl nastavnika je danas u 13.20 časova stigla pretnja potpisana od grupe "Teror Devil" da će u popodnevnim satima biti izvršen napad u školi. Pretnje o napadu i da je postavljena eskplozivna nastava stizale su, navodno, i tokom jesenjeg raspusta. Uprava je obavestila policiju i nadležno tužilaštvo, a u školi je povećano prisustvo pripadnika MUP, kao i policijskih patrola u blizini škole. Povodom učestalih pretnji u petak bi trebalo da bude održan sastanak Saveta roditelja.

U Ministarstvu prosvete navode da škola donosi opšti akt o zaštiti i bezbednosti dece i učenika i da sprovodi mere propisane navedenim aktom kojima se osiguravaju uslovi za bezbedan boravak dece i učenika u ustanovi.

- Sve škole su upoznate sa procedurom, postupanjem i saradnjom sa MUP-om u slučaju dojave o bombama - ističu u ministarstvu. -Izvor i razlog pretnji u skladu sa nadležnostima može utvrditi jedino MUP. Obrazovno-vaspitni rad može biti prekinut u slučaju više sile i drugim slučajevima u kojima su ugroženi bezbednost i zdravlje dece, učenika i zaposlenih. Odluku o prekidu obrazovno-vaspitnog rada donosi nadležni organ jedinice lokalne samouprave, odmah, odnosno narednog dana od nastupanja okolnosti koje ugrožavaju bezbednost učenika i zaposlenih.

Kada je u pitanju nadoknada časova koji su propušteni, škola može koristiti različite modele za nadoknadu u zavisnosti od svojih kapaciteta. U nadležnosti škole je da odabere adekvatan način za nadoknadu, o tome obavesti školsku upravu koja daje saglasnost na plan nadoknade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima