ŠAMPIONI U DOBROTI: Opština Zvezdara nagradila đake koji su tokom ove godine pokazali humanost i bili spremni da pomognu

A. Z. K.

08. 12. 2023. u 22:11

POVODOM obeležavanja Svetskog dana volontera, učenike osnovnih i srednjih škola sa Zvezdare, koji su pokazali humanost nagradila je opština.

ШАМПИОНИ У ДОБРОТИ: Општина Звездара наградила ђаке који су током ове године показали хуманост и били спремни да помогну

GO Zvezdara

Pomoć je dobilo oko 4.000 korisnika, a u programima koje su deca osmislila učestvovalo je oko 1.500 volontera.

Na konkurs za izbor najbolje volonterske akcije u ovoj godini prijavili su se mnogobrojni školarci. Dve zvezdarske osnovne škole podelile su prvo mesto.

Šampioni konkursa su đaci OŠ "Ivan Goran Kovačić" za akciju "Bojimo školu znanjem" i OŠ "Ćirilo i Metodije" za akcije "Novogodišnji bazar", "Biram da recikliram" i "Dan šarenih čarapa". Prvoplasirane ekipe dobile su poklon-vaučere u vrednosti od po 25.000 dinara. Vaučere koje su dobili đaci će moći da iskoriste za nabavku tehnike koja im nedostaje.

Volonterski servis

HUMANITARANE akcije su na Zvezdari česte zahvaljujući izuzetnom Volonterskom servisu, koji već 13 godina okuplja brojne građane različitih godina spremnih da pomognu drugima. Od volontera sa Zvezdare pomoć je dobilo više od 15.000 ljudi. Oni koji su članovi Volonterskog servisa od osnivanja uložili su nekoliko desetina hiljada sati pomažući drugima. U njihovim redovima ima tinejdžera, ali i seniora starijih od 75 godina.

- Drugo mesto podelili su đaci Zubotehničke škole za akciju "Program razvoja socijalnih veština kod učenika", Farmaceutsko-fizioterapeutske za nekoliko humanitarnih akcija koje su realizovali tokom godine i OŠ "Jelena Ćetković" za akciju "Jelena za Ivana". Ove tri grupe dobile su vaučere u vrednosti od po 15.000 dinara - rekli su u Opštini Zvezdara.

 Učenici osmoletke "Dragojlo Dudić" zauzeli su treće mesto za akciju "Volonteri to smo mi, zajedno smo najjači", a oni su dobili nagradu od po 10.000 dinara. Osnovna škola "Stevan Sinđelić" je dobila vaučer u vrednosti od 5.000 dinara za učešće na konkursu i realizaciju volonterske akcije "Imam ja, hoću da imaš i ti".

GO Zvezdara

 

- Ne moramo da brinemo, jer su naša deca pokazala da im humanost nije strana, odnosno da ih krasi. Zaista sam prijatno iznenađen kada vidim koliko dece je raspoloženo da pomogne drugima i da su spremni da osmisle razne akcije. Pokazali su odgovornost u oblasti vršnjačke solidarnosti, humanitarnog rada i ekologije - rekao je predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić za "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije