POČINJE REKONSTRUKCIJA "KRCUNA": Opština Lazarevac planira sređivanje svih škola

B.B.

07. 02. 2024. u 16:26

POSLE Sretenja počinju radovi na prvoj ozbiljnoj rekonstrukciji OŠ "Slobodan Penezić Krcun" u Junkovcu od 1963. godine, kada je u ovu školu krenula prva generacija đaka.

ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА КРЦУНА: Општина Лазаревац планира сређивање свих школа

Foto: Opština Lazarevac

Obilazeći školu predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima, najavio je sređivanje i ostalih obrazovnih ustanova na teritoriji ove opštine.

Prema rečima Stevića, u narednih petnaestak dana počeće radovi u OŠ "Mihailo Mladenović Selja" u Dudovici, a nakon toga i u OŠ "Sveti Sava" u Velikim Crljenima.

- Osim tekućeg održavanja i zamene stolarije koja je urađena 2002. godine, nekih ozbiljnijih radova u školi u Junkovcu nije bilo - rekao je Stević. - Radovi će obuhvatiti rekonstrukciju krova, izradu nove energetski efikasne fasade, postavljanje dekorativne rasvete sa dve strane objekta, kompletno uređenje unutrašnjih zidova i plafona - gletovanje i krečenje, kao i zamenu unutrašnje stolarije gde je to neophodno.

Kako je naveo, đaci će dobiti moderan kabinet informatike, unutrašnju led rasvete, a rdi veće bezbednosti đaka i nastavnika biće postavljeni javljači požara i sigurnosne kamere.

- Po okončanju radova na samom objektu škole uredićemo i dvorište škole sa parkinzima - naveo je Stević. - U narednoj godini ćemo se potruditi da izađemo u susret roditeljima i deci iz Junkovca, Mirosaljaca i Arapovca i započnemo izgradnju manje hale, kao što smo to uradili u školi u Velikim Crljenima.

U ime učenika, roditelja i nastavnog osoblja OŠ "Slobodan Penezić Krcun" na ulaganjima u školu, koja će doprineti poboljšanju uslova rada i boravka rukovodstvu opštine se zahvalila direktorka škole Milena Simić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)