SREĐUJE SE ŠKOLA U DUDOVICI: Kompletna rekonstrukcija, radovi do aprila

B.B.

05. 03. 2024. u 15:32

NAKON skoro šest decenija od osnivanja psočeli su radovi na kompletnoj rekonstrukciji OŠ "Mihailo Mladenović Selja" u Dudovici kod Lazarevca. Planirano je radovi budu završen do aprila meseca, a nastava će se odvijati normalno. U narednom periodu planira se sanacija još dve osnovne i jedne srednje škole.

СРЕЂУЈЕ СЕ ШКОЛА У ДУДОВИЦИ: Комплетна реконструкција, радови до априла

Foto: Opštian Lazarevac

Prema rečima Bojana Stevića, predsednika opštine Lazarevac koji je, sa svojim saradnicima obišao školu, rekonstrukcija objekta podrazumeva sanaciju spoljašnje i unutrašnje izolacije, fasade, zamenu stolarije, podova i sanitarnih čvorova.

- Planirano je da radovi na rekonstrukciji ovog objekta, u skladu sa vremenskim uslovima, budu završeni u aprilu mesecu - rekao je Stević. - Nakon sanacije zgrade,, biće sređeno dvorište i postavljene multifunkcionalne podloge. Ubrzo se očekuje početak radova na rekonstrukciji krova na objektu Osnovne škole "Dule Karaklajić" kao i dela krova Tehničke škole "Kolubara", ali i kompletno sređivanje OŠ "Sveti Sava" u Velikim Crljenima.

Stević je navaeo da je, opština uz podršku Grada izgradila dve balon sale i fiskulturnu halu u Rudovcima, a u potpunosti su rekonstruisane škole "Knez Lazar", "Marko Tajčević" i "Vojislav Voka Savić". Pored škole u Dudovici, trenutno se sređuje i OŠ "Slobodan Penezić Krcun" u Junkovcu".

OŠ "Mihailo Mladenović Selja" u Dudovici trenutno pohađa 246 učenika, a direktorka škole Jasmina Veselinović se zahvalila predsedniku opštine i njegovim saradnicima jer radovi na objektu teku planiranom dinamikom. Škola je izgrađena je 1968. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!