NATO BOMBE UBILE SLOBODANA NA RADNOM MESTU: Položeni venci na spomen - obeležje radniku "Beogradskih elektrana" koji je poginuo 1999.godine

S.V.

04. 04. 2024. u 16:30

U ZNAK sećanja na Slobodana Trišića, radnika JKP "Beogradske elektrane" koji je poginuo na svom radnom mestu 1999.godine za vreme NATO agresije, juče su položeni venci na spomen - obeležje na Novom Beogradu.

НАТО БОМБЕ УБИЛЕ СЛОБОДАНА НА РАДНОМ МЕСТУ: Положени венци на спомен - обележје раднику Београдских електрана који је погинуо 1999.године

BEOINFO

 Obeležavanju godišnjice prisustvovao je i član Privremenog organa Beograda Nikola Nikodijević koji je položio cveće i poručio da smo dužni da budemo odgovorni i da se sećamo NATO agresije, te da očuvamo sećanje na stradanje u bombardovanju kako bi buduće generacije učile o tome šta se desilo.

- Prošlo je već četvrt veka od zločinačke agresije na našu zemlju, kada je više od 1.500 nevinih žrtava stradalo u bombardovanju - rekao je Nikodijević. - bombardovani su vojni i civilni objekti, a mimo svake logike i zdravog razuma ovo postrojenje "Beogradskih elektrana" proglasili su za legitimni cilj agresije. U želji da što veći broj naših sugrađana ostave bez grejanja, u tom bezumnom činu nisu vodili računa o civilnim žrtvama. Na ovom mestu stradao je naš kolega i sugrađanin Slobodan Trišić. Sećamo se žrtve koju je on podneo, samo zato što je radio svoj posao.

BEOINFO

Spomenik poginulom radniku "Beogradskih elektrana" Slobodanu Trišiću

Nikodijević je podsetio da je bombardovanje trajalo 78 dana i da je stradao veliki broj civila.

- Kao odgovorna generacija moramo da čuvamo sećanje na sve ljude koji su svojim životima branili našu zemlju i podarili nam slobodu. Verujem da će i generacije koje dolaze posle nas imati tu kulturu sećanja i učiti o tom bezumnom činu koji nam se desio 1999.godine. Naš posao je da u ovim turbulentnim međunarodnim okolnostima obezbedimo mir našim građanima kako nikada više ne bismo morali da svojim životima branimo našu slobodu i domovinu - zaključio je Nikodijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)