VRTIĆI DOBILI LAPTOPOVE: Predškolska ustanova u Obrenovcu jedina u evropskom projektu "Učimo svi zajedno"

B.B.

05. 04. 2024. u 12:40

U OKVIRU projekta ”Učimo svi zajedno”, Predškolska ustanova ”Perka Vićentijević” je dobila sedam laptpova. Cilj projekta je unapređenje inkluzivnog obrazovanja, a zajednički ga realizuju delegacija Evropske unije, UNICEF, Ministarstvo prosvete i opština Obrenovac.

ВРТИЋИ ДОБИЛИ ЛАПТОПОВЕ: Предшколска установа у Обреновцу једина у европском пројекту Учимо сви заједно

Foto: opština Obrenovac

– Obrenovac je jedna od 20 opština Srbije koja učestvuje u realizaciji projekta, a PU ”Perka Vićentijević” jedina je predškolska ustanova koja je uzela učešće u projektu -navela je Jelena Dabetić, pedagog ustanove. - Cilj projekta je i formiranje mreže podrške na lokalnom nivou, gde bi bili uključeni medicinsko osoblje, vaspitači, učitelji, a sve sa ciljem unapređenja inkluzivnog obrazovanja, odnosno obezbeđivanja kvvalitetnog obrazovanja za svu decu.

Foto: opština Obrenovac

Tekst potpisa: Stojanović sa mališanima u vrtiću

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević naglasio je, da je cilj da se u budućnosti grade novi vrtići,ali je važno i uspostaviti bolje uslove za boravak i rad sa decom u predškolskim ustanovama.

– Pored zajedničkih aktivnosti sa Gradom, pratimo i aktuelne konkurse koji su put ka dobijanju dodatnih sredstava za dalje investicije - rekao je Stanojević. - Važno nam je da naši mališani imaju dobre uslove za boravak i učenje u vrtićima i školama, tako da ćemo se truditi da u budućem periodu obezbedimo dodatnu opremu, kako bismo svima obezbedili jednake uslove za učenje.

Prema unapred izrađenom planu projekta, program bi trebalo realizovati do kraja tekuće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)