IZ LETA U ZIMU: Dramatičan pad temperature izazvao mnogobrojne probleme u Beogradu

A. Z. K.

18. 04. 2024. u 19:14

NEVEROVATAN temperaturni obrt zabaležen je u prestonioci u poslednja dva dana, temperature su pale sa letnjih 30 na zimskih pet stepeni Celzijusa u pojedinim delovima grada!

ИЗ ЛЕТА У ЗИМУ: Драматичан пад температуре изазвао многобројне проблеме у Београду

Foto: D. Milovanović

Ove promene loše su uticale na zdravlje sugrađana. Iz Hitne pomoći ističu, za "Novosti", da su u prethodna dva dana, zbog promene vremena, imali više od 300 intervencija. Taj broj je već juče drastično pao, i bio je oko 250. Ipak, 50 intervencija više na dnevnom nivou, kako napominju za naš list, predstavlja veliku brojku, s obzirom na to da se intervencije izvode sa istim kapacitetima. Takođe, iz Hitne smatraju da će i narednih dana broj poziva biti između 200 i 250, što je uglavnom svakodnevna brojka.

Jak vetar koji je u utorak popodne duvao u Beogradu, oborio je nekoliko grana, a nekoliko automobila je oštećeno. Osim toga Beograđani su se juče probudili u toplim stanovima, jer je zbog temperatura koje su bile ispod 10. podeljka na Celzijusovoj skali pušteno grejanje nakon više od deset dana pauze.

Topli radijatori u Beogradu

Beograđani danas i sutra takođe mogu očekivati da će im stanovi biti topli s obzirom na to da su najavljene temperature oko deset stepeni Celzijusa.

- Svi naši toplotni izvori 15 toplana i 18 kotlarnica, isporučuju toplotnu energiju - rekli su juče u JKP "Beogradske elektrane". - Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, grejanje u toku dana može biti prekinuto kada su spoljašnje temperature više od 15 stepeni Celzijusa i traju duže od dva sata. Ponovna isporuka toplotne energije započinje kada je temperatura spoljašnjeg vazduha 12 stepeni ili niža.

Ekipe JKP "Zelenilo Beograd" u noći između utorka i srede intervenisali su na sedam lokacija u gradu. Najviše poziva građana dobijali su zbog prelomljenih grana usled jakog vetra.

- U Banatskoj ulici pričinjena je materijalna šteta na parkiranim automobilima kada je pao deo jablana. U Bulevaru Arsenija Čarnojevića kod broja 169 odvalio se deo platana i pao na parkirane automobile. Ako građani uoče prelomljene grane ili oštećena stabla, koja mogu da ugroze bezbednost i nanesu materijalnu štetu mogu to prijaviti pozivom na broj 11 0 11. Mogu se javiti i našem operativnom timu za hitne intervencije koji dežura 24 časa pozivom na broj telefona 2650-683.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)