BOGAT PROGRAM U BEOGRADU: Tokom vikenda u gradu će biti organizovane brojne manifestacije za sve generacije

A. Z. K.

20. 04. 2024. u 09:00

OVOG vikenda Beograđani će biti u prilici da uživaju širom grada u brojnim manifastacijama.

БОГАТ ПРОГРАМ У БЕОГРАДУ: Током викенда у граду ће бити организоване бројне манифестације за све генерације

Beoinfo

Izložba oldtajmera, Dečji maraton, prolećni sajam cveća i koncerti u centru Beograda očekuju prestoničane danas i sutra, a svaka generacija mogla bi da pronađe svoj kutak za uživanje.

U Zoološkom vrtu danas od 10.30 biće organizovan 28. po redu Dečji maraton. Najspremniji mališani biće u prilici istrče rutu od 230 metara. Danas će krug oko slonare istrčati 150 dece, koji će se nadmetati u 12 kvalifikacionih trka, a najbrže očekuje finale. Ovu trku organizuju Beogradski maraton i Sekretarijat za sport i omladinu.

Foto: G. Š.

I ovog puta nagradićemo "Super puža", odnosno najsporijeg takmičara u finalu. I ove godine tri prvoplasirana mališana kao i "super puž" biće promoteri 37. Beogradskog maratona koji se održava 28. aprila - rekao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Ljubitelji oldtajmera danas će biti u prilici da vide izložbu starih vozila i elektrićnih automobila "Tragovi prošlosti na putu budućnosti". Automobili će biti parkirani na platou ispred Saobraćajnog fakulteta u Ulici Vojvode Stepe 305 od 10.00 do 16 časova. Ovu izložbu organizuje Saobraćajni fakultet, a posetioce očekuje predavanje o istoriji, sadašnjosti i budućnosti automobilizma u Srbiji od podneva do 14 časova. Svi ljubitelji starih automobila su dobrodošli, a ulaz je slobodan.

Humanitarno veče u Medakoviću
 

OSNOVNA škola i Društvo guslara "Milan Đ. Milićević" večeras od 19 časova, organizuju humanitarno veče "Niko srećan, a niko dovoljan, niko miran". Pomoć je namenjena siromašnoj i bolesnoj deci, kao i učenicima bez roditeljskog staranja. Humanitarno veče će se održati u svečanoj sali OŠ "Milan Đ. Milićević" u beogradskom naselju Medaković u Ulici Borivoja Stevanovića 27 a.

U parku Manjež još danas i sutra ljubitelji cveća biće u prilci da pazare razne vrste biljaka kojima mogu da oplemene svoje domove ili bašte. Prodavci će u Manježu biti od 9.00 do 19 časova. Ove godine učestvuje 30 izlagača iz cele Srbije.

foto T. Tamaš

U sklopu manifestacije "Beogradski dani porodice" na centralnoj bini u podne će nastupiti omladinci i najmlađi igrači kulturno umetničkog društva Koturović. Od 14 časova biće izvedena predstava "Zemlja dembelija". Kod Delijske česme Beograđani će biti u prilci da uživaju uz džez, bluz i rok muziku.

U nedelju na centralnoj bini na Trgu republike u podne će biti izvedena dečja predstava "Pobuna igračaka", a od 13 do 17 časova najmlađe očekuje Dečji rok koncert.Kod Delijske česme ljubitelji dobre muzike moći će da uživaju od podneva do 19 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)