OD SADA ĆE BOLJE BITI POVEZANI GRMOVAC I CENTAR OPŠTINE SURČIN: Produžena linija 606

Š.M.

24. 05. 2024. u 20:30

LINIJA javnog prevoza 606, koja je išla od surčinskog naselja Dobanovaci do zemunskog naselja Grmovac produžena je do Surčina, čime je obuhvatila i deo privredne zone Surčin-Dobanovci.

ОД САДА ЋЕ БОЉЕ БИТИ ПОВЕЗАНИ ГРМОВАЦ И ЦЕНТАР ОПШТИНЕ СУРЧИН: Продужена линија 606

DRAMA Mesto napada na radnice "Kentkarta", Foto Printskrin

 Ovu inicijativu već neko vreme zagovoarali su čelnici opštine, posebno predsednik Stevan Šuša, pošto se zbog velikog broja firmi pojavila potreba za njenim produžetkom.

Privredna zona Surčin-Dobanovci nalazi se uz deonicu puta od Surčina ka ovom naselju, neposredno uz Obilaznicu oko Beograda. Zbog dobre povezanosti sa drumskim i železničkim saobraćajem, kao i blizine aerodroma, ova zona se konstantno razvija kao robno-transportni i distributivni centar, zbog čega konstantno raste i broj zaposlenih koji gravitira ovom području.

Opština Surčin predložila je da se ova zona bolje poveže sa javnim prevozom produženjem postojeće linije 606 Zemunskom ulicom, Beogradskom, Ulicom maršala Tita i dalje ka Surčinu. Takođe, uvaženi su zahtevi stanovnika Grmovaca da im se omogući direktna veza sa Surčinom kao važnim administrativnim centrom, čime im je, pored ostalog, omogućeno da koriste i jedan broj linija poteza 600 koje voze ka Novom Beogradu i Zemunu.

Na liniji će raditi dva vozila u intervalu nailaska od 40 minuta, a nova trasa biće Surčin - Braće Nikolić - Vojvođanska u Surčinu - Surčin centar - Braće Puhalovića - Železnička - Maršala Tita - Beogradska - Zemunska - Ugrinovačka - Grmovačka - Grmovac 7. nova - Grmovac 5. nova - Grmovac 26. nova - Grmovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)