SANIRAN KVAR UNUTAR BUDUĆEG PARKIRALIŠTA U ZEMUNU: Problem rešen, sledi otvaranje garaže "Pinki"

Š.Marović

28. 05. 2024. u 06:30

RADOVI na otklanjanju kvara zbog kog je odloženo otvaranje podzemne garaže "Pinki" konačno su završeni pre nekoliko dana, pa će ovo parkiralište uskoro biti otvoreno. Kako smo saznali, problem je nastao kada je šaht, prilikom pucanja vodovodne cevi, prignječio kanalizacionu cev.

САНИРАН КВАР УНУТАР БУДУЋЕГ ПАРКИРАЛИШТА У ЗЕМУНУ: Проблем решен, следи отварање гараже Пинки

Foto: Screenshot Youtube

Plato je bio skoro završen, kada se desio veliki problem, pa je puštanje u rad važnog parkirališta prolongirano.

- Problem je nastao kada je iznenada pukla vodovodna cev, usled čega je betonski šaht, koji je naknadno ugrađen, prikleštio keramičku kanalizacionu cev - rekao je za "Novosti" dobro obavešten izvor. - Tada je došlo do izlivanja, pa je otvaranje garaže moralo da se pomeri. Zbog ulegnuća su morale da se skidaju i kocke sa platoa, pa su ih majstori ponovo ugrađivali, a vraćali su i travu koja je propala. Posao je konačno završen pre nekoliko dana i sada je sve spremno za puštanje u rad.

Foto: Screenshot Youtube

 

Podzemna garaža kod "Pinkija" ima 150 mesta i prva je takva koja je izgrađena posle 2006. godine. Već decenijama, centar ove opštine je postao premali za sve automobile, nema mesta za parking, te su se i na platou ipred "Pinkija" ostavljala vozila. Zato su propale betonske kocke kojima je ovaj prostor bio popločan, a zelene površine uništene.

Završena je izgradnja etaža, a uređene su i zelene površine na samom platou, koji je popločan i ima nove klupe. Parking prostor ostao je ka Gradskom parku, a drvored ka Nemanjinoj ulici u potpunosti je očuvan. Izgradnja podzemne garaže kod ovog sportskog centra počela je u avgustu 2022. godine, a lokalna samouprava je tada pokrenula inicijativu da se izgrade još dva javna parkirališta u centru opštine, kako bi se rešio problem parkiranja.

U toku je izrada projekta za rekonstrukciju hale "Pinki", koja je izgrađena pre 50 godina, ali je sve vreme nekvalitetno održavana, a nije ni bilo ozbiljnijih ulaganja.

Antički ostaci

NA trgu ispred SRC "Pinki" nalaze se ostaci antičkog Taurunuma. Arheološki slojevi kreću se do dubine od oko pet metara od površine terena. Zato je sve intervencije bilo potrebno obavljati u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje