BOGAT VIKEND U BEOGRADU: Tokom subote i nedelje brojne manifestacije na nekoliko lokacija u gradu

A. Z. K.

07. 06. 2024. u 11:52

BEOGRAĐANE tokom vikenda očekuje bogat program na nekoliko lokacija u gradu.

БОГАТ ВИКЕНД У БЕОГРАДУ:  Током суботе и недеље бројне манифестације на неколико локација у граду

FOTO: Privatna arhiva

Oni koji budu želeli da prošetaju i dan provedu u gradu moći će da biraju između takmičenja zmajevih čamaca, festivala hrane sa specijalitetima iz celog sveta i biciklističke vožnje.

Na Adi Ciganliji u subotu i nedelju biće organizovan internacionalni Dragon Boat festival. Manifestaciju organizuje Dragon boat savez iz naše zemlje i Kineski kulturni centar. Otvaranje je zakazano za subotu od 9.00 časova u blizini kafea "Režiser".

- Nakon ceremonije svečanog otvaranja, kreću trke u zmajevim čamcima, koje će tokom subote i nedelje biti organizovane od 9.00 do 16.00 časova. Osim ekipa iz Srbije očekujemo i dolazak takmičara iz Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rumunije i sa Kipra - saopštili su organizatori.

Oni koji tokom vikenda budu svratili na Adu biće u prilici da se upoznaju i sa kulturnim nasleđem Šandong provincije. Posetioci će na štandovima moći da vide kako se slika uz pomoć šećera, skulpture od testa, porcelan, umetnost rezanja papira...

Dan za zdravlje

U DOMU Vojske u subotu će biti organizovan festival zdravlja pod sloganom "Učimo zajedno o zdravlju". Među Beograđanima za ovu manifestaciju vlada veliko interesovanje. Posetioci su u prilici da razgovaraju sa lekarima, odrade preglede i čuju zanimljiva predavanja. Štandovi će biti postavljeni od 10.00 do 18 časova, a učestvovaće domovi zdravlja, privatne ordinacije i bolnice, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri.

Na Savskom keju u Bloku 70 održava se festival hrane. Oni koji posete ovaj deo Novog Beograda moći će da isprobaju nove ukuse od 13.00 do 23.00. Kako su najavili organizatori, na festivalu će biti predstavljene brojni specijaliteti iz različitih svetskih kuhinja, a majstori će ih pripremati na keju.

U Surčinu će u subotu biti organizovana biciklistička vožnja "Trka slobode - vožnja ratnim stazama 3. ratnog diviziona 250. rbr PVO". Ideja je da se na ovaj način obeleži završetak NATO agresije nad Srbijom 1999. godine, koja je okončana 10. juna.

- Za stazu su izabrana mesta gde su bili postavljeni vatreni položaji jedinice ovog ratnog diviziona, koja je tokom 78 dana rata branila Beograd bez gubitaka. U 10.00 je planirana pozdravna reč, kao i prigodni program ispred kasarne u Jakovu. Start trke je u 10.30, a takmičari će voziti sledećom trasom: Jakovo - Bečmen - Petrovčić - Karlovčić - Sremski Mihaljevci - Šimanovci. Završetak trke je u 14.00, uz prigodni kulturno-umetnički program u Šimanovcima u seoskom parku - saopštili su u GO Surčin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJZGODNIJA MAMA: Skinula se Mirka Vasiljević - lepa glumica pokazala savršenu figuru (FOTO)