UPIS U VRTIĆE: Objavljene preliminarne rang-liste

Tanjug

10. 06. 2024. u 08:57

PRELIMINARNE rang-liste za upis dece u svih 17 predškolskih ustanova na teritoriji grada Beograda objavljene su danas, a konačne rang-liste će biti objavljene početkom jula.

УПИС У ВРТИЋЕ: Објављене прелиминарне ранг-листе

Foto Novosti

Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje, izjavila je da je na raspolaganju bilo nešto više od 14 hiljada mesta, a da je od 8. aprila do 17. maja stiglo oko 18 hiljada prijava.

- Konkurs je protekao baš kako smo i očekivali, bez ikakvih problema. Od sredine maja upisne komisije vredno su radile na formiranju preliminarnih rang-lista, a do početka jula će biti formirane i konačne rang-liste koje će biti objavljene po isteku roka predviđenog za razmatranje žalbi - rekla je Čamagićeva.

Roditelji će od danas do 19. juna moći da podnesu žalbe na imejl-adrese predškolskih ustanova.

Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

- Tradicionalno najviše prijava bilo je za vrtiće na Novom Beogradu i Paliluli, dok je najveće interesovanje za upis dece u odnosu na broj slobodnih mesta na opštinama Voždovac i Zemun - navela je Čamagićeva.

Dodala je da posebno raduje činjenica da su sva deca koja su konkurisala u četiri beogradske opštine i upisana u željene vrtiće, što je rezultat proširivanja kapaciteta i otvaranja novih državnih vrtića, kao i nikada većih izdvajanja za subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima.

- Mi ćemo tokom leta raditi analizu pristiglih prijava i gde ima potrebe za dodatnim proširenjem kapaciteta jer mi kao osnivači predškolskih ustanova u skladu za zakonom možemo da odobrimo ustanovama da za 20 posto, tamo gde je to moguće - da imaju prostornog i kadrovskog kapciteta - odobre dodatni broj upisa - rekla je Čamagićeva.

BONUS VIDEO: MIGOVI NAD BEOGRADOM: Spektakularan kraj Svesrpskog sabora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)