ZA PIĆE NA ČETIRI ČESME: Spisak javnih česmi u Mladenovcu gde se voda ne sme koristiti

B.B.

11. 06. 2024. u 14:46

Na osnovu sprovođenja Programa kontrole kvaliteta izvorske vode sa javnih česama na teritoriji opštine Mladenovac, Gradski zavod za javno zdravlje iz Beograda uradio je ispitivanje.

ЗА ПИЋЕ НА ЧЕТИРИ ЧЕСМЕ: Списак јавних чесми у Младеновцу где се вода не сме користити

Foto: Opština Mladenovac

Voda je trenutno ispravna za piće na sledećim javnim česmama: Rajkovac (kod MZ i škole);  Selište u Rajkovcu, Stanojevac u Vlaškom polju i Klenjak u Velikoj Krsni.

Zbog povećane elektroprovodljivosti i povećane količine nitrata, što pokazuju rezultati fizičko-hemijskih ispitivanja, kao i zbog identifikovanih bakterija ( E.coli., Citrobacter sp., Enterobacter sp., Bacillussp.), voda se ne sme piti ni na javnim česmama -Tasina u naselju Petar Drapšin,  Vojvodinac u Vlaškoj,  Šepšin (centar sela),  Crkvenac u Bataševu, Veliki bunar u Kovačevcu,  Strelar u Kovačevcu, Peskuša u Rabrovcu,  Strojinac u Međulužju,  Lokvica u Međulužju, u Jagnjilu (crkvena porta), Kovačevčić u Rajkovcu,  Mala Vrbica i u Granicama.

Građanima se savetuje da ne koriste vodu za piće sa javnih česama na kojima je ona neispravna u cilju zaštite  zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD