"UNION" ODE ZA 727 MILIONA: Hotel u centru prodat na javnom nadmetanju

S.V.

16. 06. 2024. u 18:10

HOTEL "Union" koji se nalazi u Kosovskoj ulici u Beogradu prodat je na javnom nadmetanju za 727 miliona dinara, odnosno 6,2 miliona evra.

УНИОН ОДЕ ЗА 727 МИЛИОНА: Хотел у центру продат на јавном надметању

Foto Google streat

Početna cena bila je 297 miliona dinara (oko 2,5 miliona evra), na licitaciji je učestvovalo 10 ponuđača, a novi vlasnik hotela je firma "Logga plus d. o. o." iz Beograda, čiji je direktor i osnivač Vladan Miketić.

. Firma "Logga plus d. o. o." registrovana je za trgovinu i pružanje usluga i do sada nije bila u poslovima hotelijerstva. Zajedno sa zgradom hotela od skoro 3.000 kvadrata, Miketić je dobio i umetničke slike, opremu, zalihe, ali i dugove. Prema podacima Narodne banke Srbije, račun hotela Union nalazio se u blokadi od 26. jula 2021. godine do 21. maja ove godine, odnosno 1.030 dana.

Firma osnovana je 2008. godine, ima jednog zaposlenog i prošlu godinu završila je sa gubitkom od 11,1 milion dinara.

Hotel Union sagradio je 1922. godine trgovac Nikola Radenković. Tada je bio jedan od najvećih hotela u prestonici, sa 172 sobe i 241 krevetom. Kada je otvoren bio je kategorisan kao hotel prvog reda.

Tokom osamdesetih ovaj hotel bio je poznat najviše kao rok-hotel, mesto u kome su odsedale najveće jugoslovenske rok zvezde kada su imale koncerte u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)