DIPLOMATE IGRALE FUDBAL ZA DECU: U organizaciji ambasade Slovačke, na Adi Ciganliji održan humanitarni turnir

S.V.

16. 06. 2024. u 07:23

DIPLOMATSKI humanitarni fudbalski turnir, peti po redu, koji je organizovala ambasada Slovačke u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije održan je juče na terenima Ade Ciganlije.

ДИПЛОМАТЕ ИГРАЛЕ ФУДБАЛ ЗА ДЕЦУ: У организацији амбасаде Словачке, на Ади Циганлији одржан хуманитарни турнир

printskrin Tanjug

 Na najvećem sportskom dobrotvoronom događaju diplomatskog kora u Srbiji učestvovalo je više od 15 timova u kojima su bili predstavnici diplomatskog osoblja, vladinih institucija i sportskih udruženja. Cilj ovog turnira bilo je, sem promovisanja zdravih stilova života i značaja fizičke aktivnosti, prikupljanje sredstava za "Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta dr Vukan Čupić".

Ambasador Slovačke u Srbiji Mihal Pavuk rekao je da se raduje što ambasada njegove zemlje može da organizuje ovaj dobrotvorni skup.

- Svojim kolegama iz ambasade želimo da ukažemo da diplomatija ima i drugu stranu, ne samo kravate i izjave. Pokazujemo da imamo veliko srce koje se otvara sportu, deci, omladini, majkama. Takođe, zahvaljujemo svim učesnicima - poručio je Pavuk.

On je rekao da je njegov tim organizaciji ovog turnira posvetio nekoliko nedelja.

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori istakao je da nije prvi put da Italija učestvuje na turniru i da je ovo postala tradicija.

Pet godina

VEĆ pet godina diplomate su, igrajući fudbal, pomagali decu i ustanove kojima je podrška neophodna. Ove godine su sredstva prikušana za Institut "Vukan Čupić", a ranije su ambasadori i njihovi saradnici igrali za mališane iz Prihvatilišta za decu, Tiršove, Udruženja dece obolele od raka NURDOR...

- U Italiji smo mnogo zainteresovani prvo za solidarnost, onda i za fudbal, tako da imamo mogućnost da ove dve stvari povežemo. Želim da zahvalim slovačkom ambasadoru za organizaciju ovog događaja. I ja ću danas učestvovati i radujem se tome - kazao je Gori .

Gori je dodao da će sredstva koja danas budu prikupljena biti veoma značajna za Institut i da se ambasada Italije se vrlo rado uključuje u humanitarne akcije u Srbiji.

Osim takmičarskog i humanitarnog karaktera ovaj turnir okupio je porodicu, prijatelje i kolege koji su zajedno u prirodi proveli jedan nezaboravan dan, i u prijatnom raspoloženju, lepom ambijentu i dobroj nameri, svojim humanim gestom pomogli onima, kojima je pomoć najpotrebnija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)