NIKOLA NIKODIJEVIĆ PONOVO PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Održana konstitutivna sednica (FOTO)

Novosti onlajn

21. 06. 2024. u 10:58 >> 12:50

PRIVREMENI organ Grada Beograda zakazao je za danas konstitutivnu sednicu gradske skupštine, koja se trenutno održava. Na dnevnom redu sednice je potvrđivanje mandata odbornika, izbor predsednika Skupštine grada i zamenika predsednika Skupštine grada, kao i sekretara i zamenika sekretara Skupštine grada.

НИКОЛА НИКОДИЈЕВИЋ ПОНОВО ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА БЕОГРАДА: Одржана конститутивна седница (ФОТО)

Foto: Z. Jovanović

Nikola Nikodijević ponovo predsednik Skupštine grada Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su danas, na konstitutivnoj sednici, Nikolu Nikodijevića iz Socijalističke partije Srbije za predsednika gradskog parlamenta.

Foto: M. Anđela

Nikodijević je tu funkciju obavljao i u tri prethodna saziva beogradskog parlamenta, od aprila 2014. godine. Za Nikodijevića je glasalo 60 od 72 odbornika koji su ukupno glasali. Izbor novog predsednika Skupštine Beograda podržala je vladajuća koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke koja ima 64 od 110 odbornika u Skupštini grada.

Nikodijević predložen za predsednika Skupštine grada

Odbornik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić iz Socijalističke partije Srbije predložio je danas svog stranačkog kolegu Nikolu Nikodijevića za predsednika beogradskog parlamenta.

Antić je rekao da veruje da će Nikodijević, koji je tu funkciju obavljao u prethodna tri saziva gradskog parlamenta, uspešno obavljati funkciju, na osnovu do sada postignutih rezultata i stečenog iskustva.

Predlog da Nikodijević bude izabran za predsednika Skupštine grada potpisalo je 59 odbornika vladajuće koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke. Predsednik odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković rekao je da će njegova odbornička grupa podržati izbor Nikodijevića.

Predstavnici odborničke grupe "Biramo Beograd" rekli su da neće podržati izbor Nikodijević, jer, kako su rekli, on je "personifikacija urušavanja institucije Skupštine grada". O

dbornici Skupštine grada konstatovali su ostavku na odborničko mesto jednog od lidera Zeleno-levog fronta Dobrice Veselinovića. Odbornici pokreta Kreni-Promeni napustili su konstitutivnu sednicu Skupštine grada.

Verifikovani mandati odbornika u Skupštini grada

Odbornici Skupštine grada usvojili su danas, na konstitutivnoj sednici, izveštaj Verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika Skupštine grada Beograda, na osnovu izveštaja Gradske izborne komisije o dodeli mandata odbornicima Skupštine grada Beograda, čime su potvrđeni mandati za svih 110 odbornika gradskog parlamenta.

Predsedavajući gradskog parlamenta, najstariji odbornik Toma Fila odredio je polučasovnu pauzu, nakon čega će se pristupiti drugoj tački dnevnog reda - izboru predsednika Skupštine grada.

Odbornici pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović napustili su sednicu Skupštine grada, nakon verifikacije mandata.

Određena pauza

Predsedavajući Skupštine Beograda, najstariji odbornik u gradskom parlamentu Toma Fila iz Socijalističke partije Srbije, odredio je 15-minutnu pauzu u radu gradskog parlamenta nakon izbora verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika Skupštine grada Beograda.

Taj odbor trebalo bi, nakon pauze, da potvrdi mandate odbornika Skupštine grada.

Foto: Z. Jovanović

Na dnevnom redu konstitutivne sednice Skupštine grada su još i izbor predsednika skupštine i postavljanje sekretara skupštine, kao i njihovih zamenika, čime bi konstituisanje gradskog parlamenta bilo završeno.

Sednici prisustvuje 100 od 110 odbornika. Posle konstituisanja Skupštine grada, gradski parlament ima zakonski rok od 30 dana da izabere gradonačelnika Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)